29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Terkedilen bebek neredeyse donuyordu

ADANA'da, bir çantanın içinde seyyar tezgaha bırakılan yeni doğmuş erkek bebek, iki lise öğrencisinin bulmasıyla donmaktan kurtarıldı.

Borsa Lisesi 2’nci sınıf öğrencileri 17 yaşındaki Cengiz Atalay ve yaşıtı Hakan Aydın, saat 01.00 sıralarında boş zamanlarında çalıştıkları internet kafeyi kapatıp, eve gitmek için yola çıktı. Ziyapaşa Mahallesi Güney Kıyıboyu Caddesi'ndeki evlerine doğru yürüyen Atalay, Hakan Aydın'ın babası Sait Aydın'ın sahibi olduğu seyyar tantuni tezgahının içinde bir çanta gördü. İki genç, kontrol etmek istedikleri çantadan ses gelince korkup, 30 metre ilerideki Bağlar Polis Merkezi'ne giderek, durumu polise bildirdi. Polislerin, içinde kedi olabileceğini düşünüp, “Kontrol edin, bize bildirin” demesi üzerine liseli gençler geri dönüp, çantaya baktıklarında yeni doğmuş, soğuktan titreyen bir erkek bebek buldu. Haber verilince olay yerine gelen polisler, iki gence teşekkür ederek, aldıkları bebeği polis merkezine götürdü.

Polis merkezinde görevli polislerden Süheyla Ünlü, bebeğin bakımını yaptı. Üşümemesi için klimalı salona alınan bebek, kadın polisin kucağında sağlık kontrolü için Adana Numune Hastanesi'ne götürüldü. Çocuk Acil Servisi'nde muayene edilen bebek, Yenidoğan Servisi'ne yatırıldı. Bebeğin, vücudunun bazı bölgelerinin soğuğun etkisiyle kızardığı, bulunmasıyla donmaktan kurtarıldığı belirtildi. Bebeği kucağından indirmek istemeyen polis memuru Süheyla Ünlü, “Bebek çok tatlı. Yeni doğduğu belli. Benim adım Süheyla, onun da adı erkeklerde benim adımın karşılığı olan Salih olsun. İnşallah bundan sonra bahtı iyi olur” dedi.

Bebeği bulan gençlerden Cengiz Atay da çantaya dokununca ses çıktığını belirterek, “Eve giderken tezgahın üzerinde bir çanta gördük. Açmak istedim garip bir ses geldi. İlk önce korktum, kedi veya köpek filan sandım. Sonra polise haber verdik. Tekrar geldiğimizde çantada ağlayan bir bebek bulduk. Çok üşüdüğü belliydi. Battaniyeye sarılmıştı, ama çıplaktı. Hava çok soğuk olduğu için belki biraz daha geç bulsak, ölebilirdi. Bir çocuğu kurtardığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Hastane kayıtlarını kontrol ederek, son birkaç gün içinde meydana gelen doğum olup olmadığını araştıran polis, bebeğin anne ve babasını bulabilmek için soruşturmayı sürdürüyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 13:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?