2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Terminal Bilgisayar'a yoğun ilgi

Adana'da "terminal bilgisayar" üreten bir firma, 700 adet satış rakamına ulaştı.

Adana'da TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde dün başlayan ve 30 Kasım'a kadar devam edecek olan "Doğu Akdeniz Bilişim Fuarı"nda bilişim teknolojisinin en yeni ürünleri sergileniyor.

Çoğu Türk firmalar ortaya koydukları en son ürünleri fuarda görücüye çıkarttı. Bunlardan en çok ilgi çekeni ise Maya Net tarafından yapılan "terminal bilgisayar" Maya Bilgisayar Proje Müdürü Özgür Fakir, yaptığı açıklamada, yüzde 100 yerli yapım olarak yaklaşık 2 ay önce 1.5 yıl çalışmanın ardından "terminal bilgisayarı" ürettiklerini belirterek, "Terminal bilgisayarlar, bütün gücünü ana bilgisayardan alıyor. Bilgisayarın içerisinde kişisel bilgiler bulunmuyor. Bu özelliği nedeniyle özellikle büyük şirketler tarafından çok tercih ediliyor" dedi.

Yurt dışından ithal edilen modellerin pahalı bulunması ve gelen talepler üzerine üretime başladıklarına dikkat çeken Fakir, "Yurt dışından gelen terminal bilgisayarlar 700-750 dolar arasında fiyatı var. Bu fiyat şirketlere pahalı geldiği için bize gelip bunu yapıp yapamayacağımızı sordular. Bizde 1,5 yıl süren proje çalışmamızın ardından 2 ay önce üretime başladık" diye konuştu.

Özgür Fakir, Intel işlemciler kullandıkları bilgisayarları, gelen talepler doğrultusunda ürettiklerini ve bugüne kadar 2 ay gibi kısa sürede 700 bilgisayar sattıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 14:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?