4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Termometre çatlatan sıcak!

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Adana'da vatandaşlar parklara akın etti. Havuza ya da denize gidemeyen çocuklar da tehlikeyi göze alarak sulama kanallarında serinledi.

Adana'da son ayların en sıcak günü yaşanıyor. Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği kentte nem oranı ise uzun aradan sonra ilk defa hava sıcaklığının altına düşerek yüzde 39'u gösterdi. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar, hafta sonunu da fırsat bilerek parklara akın etti.

Onlarca güvercin ve serçe de parklardaki fıskiyelerin çevresinde toplanarak suda serinlemeye çalıştı. Kedi ve köpekler ise güneşin etkisinden korunmak için ağaç altlarındaki gölge yerleri tercih etti.

Denize ya da havuza gidemeyen çocuklar ise sulama kanallarında yüzerek serinledi. Tehlikeye aldırış etmeden kanalda kulaç atan çocuklar, ücretli olduğu için havuzlara gidemediklerini belirterek, "Hava sıcak olduğu için burada yüzerek serinlemeye çalışıyoruz. Havuz ücretli olduğu için gidemiyoruz. Ayrıca havuzlar bu sulama kanallarından daha kirli. Bu arada bugün kayıt yaptırıyorsunuz, üç ay sonra cevap geliyor, o zamana kadar da okullar açılıyor" diye konuştu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Adana'da hava sıcaklığı pazar ve pazartesi günü 35 derece, salı ve çarşamba günü 34 derece olacak. Hava sıcaklığı perşembe günü 31 dereceye düşecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 17:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?