29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Terörist saldırılar protesto edildi

Adana'da bir grup, bayram namazı sonrası ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak son günlerde yaşanan terörist saldırıları protesto etti.

Şehit aileleri ve bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Sabancı Merkez Camii'nde kılınan bayram namazının ardından, taşıdıkları Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atan grup, açtıkları dev Türk bayrağıyla caminin park alanına kadar yürüyerek burada tüm şehitlerin anısına saygı duruşunda bulundu. Daha sonra İstiklal Marşı'nı okuyan grup, slogan atarak vatandaşların duyarsızlığından yakındı.

Grup adına "Teröre Lanet" bildirisini okuyan KÖYÇİL Adana Şube Bakanı Yusuf Özer, "Bayram sevinci beklerken vatan görevi esnasında terör saldırısı sonucu şehit düşmüş askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Terörle mücadelede askerlerimize destek sağlamak ve Türk halkının teröre karşı dik ve tek yumruk olarak duruşunu sergilemek için buradayız. Terör olaylarını lanetlemek için buradayız. Şehit ailelerimizin acılarını paylaşmak için buradayız. Terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin arkasında olduğumuzu göstermek için buradayız" dedi.
Türk halkının hiçbir güçten, saldırıdan korkmayacağını, yılmayacağını belirten Özer, "Kurtuluş Savaşı'nı kazanmış bir Türk halkı, bu tür hain saldırılardan asla korkmaz ve yılmaz. Bu tür hain saldırılar ancak Türk halkını daha da perçinler, daha güçlü kılar" diye konuştu.

Terörün en öncelikli mesele olduğunu düşündüklerini ifade eden Özer, "Devletimizin terörle mücadelede sınır ötesi operasyon dahil sosyal, ekonomik ve psikolojik tüm yaptırımları uygulamasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Balaban köyü yakınlarında, teröristlerin yola döşediği uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit düşen Piyade Er Ayhan Güngör'ün babası Osman Güngör de, "Elleri kırılsın" diyerek teröre tepki gösterdi. Bu arada, çarşı iznine çıkan bazı askerler, "Biz de askeriz amca" diyerek şehit babası Osman Güngör'ün elini öptü.

Basın açıklamasının ardından, 1999'da Van'ın Gürpınar ilçesi Krom Vadisi'nde pusuya düşürülerek şehit edilen Jandarma Komando Er Levent Özçakmak'ın babası Mehmet Özçakmak da oğlu için yazdığı şiiri okudu. Özçakmak şiiri okurken duygulu anlar yaşandı. Grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan atarak dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2007 Cuma 10:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veli ünal IP: 85.104.51.xxx Tarih : 13.10.2007 14:28:05

şeyitler ölmez vatan bölünmez bütün şeyit aylelerin bayramını kutrarım