4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tesbihli konsolos

ABD Adana Konsolosu Eric Green, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (Adana ESOB) ziyaret ederek, Birlik Başkanı Kazım Barışık’tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İşadamı Nuri Sabuncu ile birlikte Adana ESOB’a gelen Konsolos Green’i makamında kabul eden Birlik Başkanı Barışık, Green’in şahsında yeni ABD Başkanı Barack Obama’yı yemin ederek göreve başlaması nedeniyle kutladı.

Barışık, Konsolos Green’i ESOB’un 9 katlı eğitim ve hizmet binasının çatısına da çıkararak, Güney ve Kuzey Adana’yı kuşbakışı izletti. Konsolos Green’e, ESOB Ahi Evran Sofrası’nda öğle yemeği veren Barışık, yemekhane, eğitim ve toplantı salonları ve misafirhaneyi de gezdirerek bilgi verdi.

Adana ESOB’un 87 odası, 137 bini aşan üye sayısıyla Adana’nın en etkin ve dinamik meslek örgütü olduğunu belirten Barışık, bünyelerinde gerçekleştirdikleri eğitim seminer ve toplantılarıyla esnaf odası başkan ve genel sekreterlerini bilgilendirdiklerini, AB ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun (TESK) desteklediği Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi’ne de katkı sağlayarak yüzlerce girişimci kadına iş kurmayı ve geliştirmeyi öğrettiklerini söyledi.

Konsolos Green de, Obama’nın ABD Devlet Başkanlığı görevine başlamasıyla dünya genelinde yayılan ılımlı havadan memnunluk duyduğunu ifade ederken, Birlik Başkanı Barışık’ı böylesine güçlü ve geniş tabanlı bir meslek örgütünün başında bulunması nedeniyle kutladı.

Green, “Bu koltukta oturmak kolay değil. Demek ki, işinizi hakkıyla yapıyor ve seviliyorsunuz ki, bu koltukta oturuyorsunuz. Ben de sizi kutluyor ve esnaflar adına yaptığınız başarılı hizmetlerinizin devamını diliyorum” dedi.

Barışık da, “Bulunduğum makamlara ben talip olmadım. Hem Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda hem de Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde beni seven, saygı ve güven duyan esnaflarımın istek ve desteğiyle, büyük oy farklarıyla göreve getirildim. Çok şükür, daima alnımız ak, başımız dik oldu. Bize güvenenleri mahçup etmemek için çok çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz” karşılığını verdi.

Bu arada, Green’in ESOB ziyaretinde, Birlik Başkanı Barışık’ı Adana Cumhuriyet Savcısı Hanifi Yavuz, Birlik Başkan Vekili Aydın Hür, Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Uslu da yalnız bırakmadı. Hac’dan yeni gelen Uslu, Konsolos Green ve Sabuncu’ya birer adet hacı tespihi hediye etti. Tespihi inceleyen Green, ziyaret boyunca da elinden düşürmedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 10:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?