4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Testere' fotosuna suç duyurusu

Adana'da bir esnaf, bugün ulusal bir gazetede İstanbul'da erkek arkadaşı tarafından öldürülen Münevver Karabulut'un kafasının kesildiği ileri sürülen kanlı testere fotoğrafının kullanılmasına tepki göstererek, Adana Cumhuriyet Başsavcısı'na suç duyurusunda bulundu.

Bekir Fevzi Yıldırım, 2 çocuğuyla birlikte Adana Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, yaklaşık 3.5 aydır süren Münevver Karabulut davasında medyanın aileleri düşünmeden sorumsuzca yayın yaptığını savundu.

Yıldırım, Mardin'de 44 kişinin, Adana'da 8 kişinin katledilmesinin acı bir olay olduğunu, ancak bu tür olayların medya tarafından abartılı bir şekilde verildiğini iddia etti. Yıldırım, son olarak İstanbul'da 3.5 ay önce erkek arkadaşı C.G. tarafından testere ile kafası kesilerek öldürülen Münevver Karabulut'un medyaya yansıyan haberlerinin 4 çocuklu baba olarak kendisini ve ailesini rahatsız ettiğini ifade etti.

Genç kızın başının kesildiği olayda kullanıldığı belirtilen testerenin bugün ulusal bir gazetede kanlı kanlı verilmesi nedeniyle çok etkilendiklerini anlatan Yıldırım, "Bu gazetede haberin 'İşte o testere' diye verilmesi ve testerenin kanlı kanlı gösterilmesi topluma açıkça suça teşvik etmektedir. Bundan benim ve tüm Türkiye'de yaşayan aileler etkilenmektedir. Uzmanların ortak görüşü bu tür
haberlerin böyle verilmemesidir" dedi.

Gazetenin bir daha böyle bir yayın yapmaması ve bu sayısının toplatılması için Adana Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunacağını söyledi. Yıldırım, açıklamasının ardından savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:03:18
Güncelleme :12 Haziran 2009 Cuma 17:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BAHRİ Yılmaz [diş tekn) IP: 78.161.226.xxx Tarih : 12.06.2009 18:42:23

Hassasiyetiniziden ötürü ve duygularımıza tercüman olmanız hasebiyle teşkkür ederiz BEKİR bey saygılarımla....