2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tezkeresine 3 ay kala öldü

Vatani görevini yapmak için, yaşadığı Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye gelen Ali Üstün (22), tezkeresine 3 ay kala kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Hatay'ın İskenderun ilçesinde denizci olarak vatani görevini yapan Ali Üstün, geçen çarşamba günü birliğinde fenalaşarak hayatını kaybetti.

Üstün'ün cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken Suudi Arabistan'ın Medine kentinde yaşayan ailesine ve Van'ın Çatak İlçesi'nde vatani görevini yapan kardeşi Aydın Üstün'e haber verildi. Üstün'ün cenazesi yakınlarının Adana'ya gelmesinin ardından askeri yetkililerin de katılımı ile Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze defnedilirken, ölen askerin annesi Hatice ve kardeşi Fatma Üstün, yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta dururken Aydın Üstün ağabeyinin takım elbisesini taşıdı.

Oğlunun vatani görev için Türkiye'ye döndüğünü ifade eden baba İbrahim Üstün "En son bir hafta önce oğlumla görüştüm. Daha önceden bana rahatsızlığı olduğunu söylerdi. Onun dışında bilgimiz yok. Otopsi yapıldı. Ölüm nedeni netleşecek" dedi.

Ölen asker Ali Üstün'ün 12 ay önce Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Deniz İkmal Üs Komutanlığı'nda vatani görevini yapmaya başladığı bildirilirken, kardeşi Aydın Üstün'ün ise 8 ay önce vatani görevini yapmaya başladığı bildirildi.

GURBETÇİ ER TEZKERESİNE 3 AY KALA HAYATINI KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2011 Cumartesi 14:35:00
Güncelleme :8 Ocak 2011 Cumartesi 20:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?