4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tiklileri gözleriyle tedavi ediyor

Adana'da 9 yıldır "tik" hastalarını tedavi ettiğini ileri süren emekli öğretmen Halit Coşar, öğrencilerinden başlayarak bu zamana kadar 500 "tik" hastasını göz göze gelerek pozitif enerjiyle iyileştirdiğini söyledi.

Türkiye ve dünyadaki binlerce "tik" hastalığına Adanalı emekli bir öğretmen çare buldu. 1.5 yıl önce matematik öğretmenliğinden emekli olan 57 yaşındaki Halit Coşar "tik" hastalarını 15 dakikalık seansla iyileştiriyor.

Coşar, bundan 9 yıl önce Adana Çıkarlık Eğitim Merkezi'nde öğretmenlik yaparken sınıflarda çok sayıda "tik" hastası olan öğrencisi bulunduğunu belirterek, "Tik hastası olan çocuklara ben çok üzülüyordum. Çünkü istenmeyen bir kas hareketinden dolayı arkadaşları tarafından alay konusu oluyordu. Çocuklar bu duru a çok üzülüyordu. Öğrencilerimin bu durumdan kurtulması için gece gündüz düşünmeye başladım. Daha sonra göz göze gelerek öğrencilere pozitif enerji vererek 'tik' hastalığını yenebileceğim aklıma geldi. Hasta olan çocuklara bu sistemi tek tek denedikten sonra hepsini iyileştirdim" dedi.

1.5 yıl önce öğretmenlikten emekli olduğunu, öğretmenlik yaptığı sırada öğrencilerinin yanı sıra "tik" hastalığı olan yaklaşık 500 kişiyi iyileştirdiğine dikkat çeken Coşar şunları kaydetti:

"Ben ne büyücüyüm ne de falcıyım. Ben çocukların 15 dakika gözlerinin içine bakarak beynine giriyorum. Bu sırada karşımdaki insanla sohbet ederek pozitif enerji veriyorum. Bu sayede tik falan kalmıyor."

Coşar, fiziksel olarak meydana gelen "tik" hastalıklarının yok edilmesinin mümkün olmadığını ancak sonradan edinilen el, yüz ve dokunulduğu zaman bağırma, zıplama, küfür etme gibi 'tik'leri iyileştirdiğini kaydetti. Coşar, 12 yıldır "tik"i olan Soner Şahin (28) isimli bir vatandaşı da iyileştirdi. Coşar, hastayı iyileştirmeden önce Şahin'de tik olup olmadığını kontrol etti.

Şahin'in koltuk altına dokunan ve onun tik oluğunu öğrenen Coşar tedavi işlemine başladı. Hastalığı yok etmesi için karşılıklı oturan ve sürekli hastanın gözüne bakan Coşar, Şahin ile karşı karşıya oturdu. Tam 15 dakika Şahin'in gözünün içine bakan ve ona sürekli tik ile ilgili bilgiler veren Coşar, "Sen tikten kurtulmalısın. Tik çok basit bir rahatsızlık sen bunu yenebilirsin. Tik hastalığı ileride seni çocuklarına da rezil eder. Bu hastalığı yenmek senin elinde" diyerek Şahin'e pozitif enerji verdi.

15 dakika dolduğunda ise Şahin ile birlikte ayağa kalkan Coşar, Şahin'e dokundu ancak Şahin eskisi gibi ne küfür etti ne de sağa sola kıpırdadı. Soner Şahin 12 yıldır tik hastalığı ile mücadele ettiğini ancak bir türlü yenemediğini belirterek, "Yeniden doğmuş gibi oldum. Arkadaşlarım sürekli benimle dalga geçiyordu. Bunun önüne geçemiyordum. Artık canıma bağrıma tak demişti. Hocam beni sadece 15 dakikada iyileştirdi. Şuna çok mutluyum. Artık benimle dalga geçeler benden korksun" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 10:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET KARTAL IP: 78.160.52.xxx Tarih : 25.10.2009 19:20:39

merhaba ben 30 yaşındayım benim boyunve  omuzlarında elimde olmadan devamlı oynatıyorum. buda beni çok rahatsız ediyor. bir toplumda bulunamıyorum bunun yüzünden. sizden bir rica etsem bana  adanalı halit coşarın telefonu yada adresini verirseniz sevinirim... iyi çalışmalar .