4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tinerci kurbanı ere hazin veda

Tunceli'de askerliğini jandarma komando olarak yaparken, izne geldiği İstanbul'da tinerciler tarafından bıçaklanarak öldürülen Zekeriya Aydın'ın cenazesi Adana'da toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, teskeresine 3,5 ay kala izin alarak Tunceli'den İstanbul'daki ailesinin yanına gelen Jandarma Komando Zekeriya Aydın (21), kuzeniyle birlikte yolda yürürken tinerci bir grup ile aralarında çıkan kavga sonucu boynundan aldığı bıçak darbesi sonucu hayatını kaybetti.

Zekeriye Aydın'ın cenazesi İstanbul'dan Adana'ya getirilerek Alihocalı köyünde toprağa verildi.

Bu arada, merkez Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul eden anne Halime Aydın, oğlunun korktuğu yerde değil korkmadığı yerde hayatını kaybettiğini belirterek, "Tezkeresine 3,5 ay vardı. İstanbul'a izne gelmişti. Ama onu öldürdüler, hediye oldu bize" diyerek gözyaşı döktü.

Baba Ahmet Aydın ise, oğlunu kaybetmenin üzüntüsüyle konuşmadı.
Zekeriya Aydın'ın ağabeyi Yıldırım Aydın ise, oğlu ile Zekeriya'nın İstanbul'da birlikte gezerken, karşıdan gelen 3 kişiden birinin ortalarından geçtiğini ve aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu kardeşinin boynundan bıçaklanarak hayatını kaybettiğini anlattı.

Şu anda kendi oğlu ile birlikte karşı taraftan 2 kişinin tutuklandığını belirten Aydın, asıl suçluların dışarıda olduğunu ileri sürdü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 17:21:09
Güncelleme :17 Temmuz 2009 Cuma 17:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?