3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Tıp Fuarı Adana'yı canlandıracak

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, 9-12 Ekim 2008 tarihleri arasında TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak olan Çukurova Tıp Fuarı’nın, Ortadoğu’nun sağlık merkezi olmayı hedefleyen Adana için büyük önem taşıdığını söyledi.

Baş, yaptığı açıklamada, Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği (STGD) ve TÜYAP işbirliği ile düzenlenen Çukurova Tıp Fuarı’nın Adana’da açılacak olmasının gerek sağlık turizmi gerekse sürekli gelişen tıp sektöründen hak ettiği payı alabilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Baş, 12 Ekim 2008 tarihine kadar açık kalacak Çukurova Tıp Fuarı’na, yurt içi ve yurt dışından 270 firmanın katılacağını belirterek, “Çukurova Tıp Fuarı, özellikle sağlık alanında ciddi atılımlar içinde olan Adana’nın, yıllar önce hedeflediğimiz, Ortadoğu’nun sağlık merkezi söyleminin hayata geçirilmesi bakımından büyük önem taşıyor. Bu alanda sürekli gelişim sağlayan Adana, gerek fuarda sergilenecek son teknoloji ürünleri gerekse yerli ve yabancı firmaların katılımıyla bir çekim merkezi haline gelecektir. Bu da kent ekonomisine doğrudan olumlu katkılar sunacaktır” dedi.

Uzun yıllar bir tek fuar bile düzenlenmeyen Adana’nın, bugün Büyükşehir Belediyesi ve TÜYAP’ın da desteğiyle yılda yaklaşık 20 fuar düzenleyebilen bir yapıya sahip olduğuna işaret eden ATO Başkanı Şaban Baş, “Fuarlar, Adana’nın ekonomik yapısına büyük katkı sağladı. Bunun en önemli göstergesi, son yıllarda hızla artan otel ve konaklama tesisleriyle kendini gösteriyor. Daha önce ürünlerini tanıtmak için yurt içi ve yurt dışı fuarlarına katılmak zorunda kalan üreticilerimiz, şu anda sektörlerindeki tüm yenilikleri Adana’da buluşturuyor. Adana’nın ekonomik yapısını daha ileriye taşıyan fuarımızın bugünlere gelmesini sağlayan başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 14:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?