5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

TIR şoförleri yarıştı

Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (IRU) tarafından desteklenen ve Scania'nın ana sponsorluğunda bugüne kadar Avrupa çapında TIR sürücüleri arasında gerçekleştirilen en büyük yarışma olan "Genç Avrupalı Tır Sürücüsü" YETD 2005 Yarışması'nın üçüncü etabı Adana'da yapıldı.

İlk kez 2003 yılında Scania tarafından Avrupa Birliği'nin desteği ile AB üyesi 24 ülke arasında düzenlenen güvenli ağır ticari araç kullanma yarışmasına bu yıl AB sürecinde olan Türkiye'de davet edildi. Mayıs 2005 tarihinde duyurusu yapılan yarışmaya ağır ticari araç ehliyetine sahip 1970 yılı ve sonrası doğumlu Adana, Mersin, Şanlıurfa, Van, Mardin, Muş illerinden toplam 16 ağır vasıta sürücüleri katıldı. 9 Haziran 2005 tarihine kadar yaklaşık 2 bin kişinin müracaat ettiği yarışmada adaylar trafik kuralları, güvenli ve ekonomik kullanım, ağır ticari araç teknolojisi ve teorik yol güvenliği konulu test sınavından geçtiler ve başarılı olanlar Samsun, Konya, Adana, İzmir ve İstanbul illerindeki ön eleme yarışmalarına davet edildi.

Genç Avrupalı Tır Sürücüsü yarışmasının üçüncü etabı Adana İsotlar Bayisi'nde yapıldı. Toplam 16 TIRr sürücüsünün katıldığı yarışmada, bilgi ve sürücülük yetenekleri test edildi, sınavdan sonra da eğitim verildi. Yarışma teorik sınav, manevra yeteneği, güvenli ve ekonomik sürüşün değerlendirildiği 3 ayrı etapta gerçekleşti. Yarışmada birinci olan İsmail Babacan, benzer etkinliklerin bundan sonra da devam etmesini isterken, "Bu yarışmada birinci olduğuma çok sevindim. Ancak tek istediğim benim veya diğer elemelere katılan arkadaşlarımın ödülü Türkiye'ye getirmesidir" dedi.
Samsun, Konya, Adana'dan sonra İzmir ve İstanbul'da da yapılacak ön elemelerde başarılı olan yarışmacılar 30 Temmuz 2005'te İstanbul'da yapılacak Türkiye finale katılacak ve birinci olacak sürücü Avrupa finalinde Türkiye'yi temsil edecek. Avrupa finalinde birinci olacak sürücüye de Scania R Serisi çekici hediye edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 17:03:56
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 17:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?