4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tiyatroculardan başarılı performans

Adana Ticaret Odası (ATO) bünyesinde geçtiğimiz aylarda kurulan, oyuncularını ATO personelinin oluşturduğu, "ATO Tiyatro Grubu"nun, “Hastane mi Kestane mi” adlı oyununun Gala Gecesi, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapıldı.

Oyunun başlamasından önce bir konuşma yapan Genel Sekreter Ahmet Nevruz, ATO’nun bu yıl 115. Kuruluş Yıldönümü’nü kutlayacağını ve tiyatro gösterisinin de bu kapsamda gerçekleştirilen ilk etkinlik olduğunu kaydetti.

Tiyatro gösterisinin; ATO’nun özellikle son dönemdeki etkinliklerini sadece ekonomi ile sınırlı tutmadığını, kentin gelişimine yönelik sosyal ve kültürel aktivitelere destek vermenin ötesinde, bu etkinlikleri bizzat hayata geçirdiğini de ortaya koyduğunu kaydeden Nevruz, “Personelimiz sadece bu oyunu sahnelemekle kalmamış, tüm biletlerin satışını ve elde edilen gelirin Lösemili Çocuklar Vakfı’na aktarılmasını sağlayarak zaten son derece güzel olan bu girişimi, aynı zamanda anlamlı ve duygusal birliktelik boyutuna taşımıştır” dedi.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş da, Yönetim Kurulu, Meclisi ve Meslek Komiteleri ile Adana’nın ticaretine yön yeren ATO’nun 115. Yılını kutlamaları çerçevesinde sosyal yönünü de kamuoyu ile paylaşma yolunu seçtiğini ifade etti.

ATO Tiyatro Grubu’nun oluşturulmasındaki bir diğer önemli etkenin ise, Adana Ticaret Odası’nın sosyal sorumluluk çerçevesinde hayata geçirdiği projelerin artırılmasına yönelik olduğunu kaydeden Baş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adana Ticaret Odası 115 yıldır, Adana’ya ve üyelerine hizmet eden bir kuruluş olmanın yanı sıra, geçmiş yıllarda yaptırılan sağlık ocakları, okulları, üst geçitleri ve ATOSEV ile öğrencilerimize burs imkânı sağlayan ve temelleri atılan vakıf üniversitesi ile sosyal sorumluluğunun da bilincinde olan bir kurum olduğunu her zaman göstermiştir. Adana Ticaret Odası, 115 yıldan bu yana gerçekleştirdiği hizmetleri ile kentine ve bölgesine katkıda bulunabilmenin gururunu yaşamaktadır.”

ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek, Adana Ticaret Borsası (ATB) Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ile ATO ve ATB’nin Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu davetlilerin, 550 kişilik Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nu tümüyle doldurduğu oyunda rol alan ATO personeli, profesyonel tiyatrocuları aratmadı ve izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Turhan Temuçin’in yazdığı, İsmail Timuçin'in yönettiği hastanelerde doktor-hasta diyaloglarına ilişkin trajikomik olayları anlatılıyor. İki perdelik oyunda Alpar Baykozi, Burçin Teymen, Ömür Talu, Fatoş Üzelbakır, Esra Milli, Tuğba Öztürk, Betül Birkal, Yahya Özerk, Sercan Alpargu, Mehmet Karahan, Hasan Sarı ve Tezcan Ögerim rol alıyor.

Oyun, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda 12 Mayıs 2009 tarihinde yeniden sahnelenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?