2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

TMMOB krizi değerlendirdi

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Umut Çelik, "Her krizde olduğu gibi bu krizde de tüm dünyada yoksullar daha çok yoksullaşacak, işsizlik artacak" dedi.

Çelik, çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla İnönü Parkı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, küresel krizin tüm müdahalelere rağmen önü alınamaz bir şekilde derinleştiğini ifade etti.

Küresel krizin nedeni olarak kimilerinin gücünden fazla tüketenleri suçladığını ve krizin faturasının daha şimdiden yoksullara çıkarılmaya çalışıldığını savunan Çelik, "Her krizde olduğu gibi bu krizde de tüm dünyada yoksullar daha çok yoksullaşacak, işsizlik artacak" diye konuştu. Küresel ekonomiyle yakın bağları olan hiçbir ülkenin bu krizden zarar görmeden kendisini kurtaramayacağını ifade eden Çelik, özellikle Türkiye gibi kendi kaynaklarını kullanamayan ülkelerin bu krizden daha da fazla etkileneceğini ileri sürdü. Çelik, "Bu kriz teğet geçmeyecek, her gün daha da yoksullaşan, sağlık, eğitim, sosyal güvenlik ile ilgili hakları her gün daha fazla budanan milyonlarca çalışanın tam da üzerinden geçecektir" dedi.

Basın açıklaması sırasında çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 14:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?