4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

TMMOB'dan Arıkan'a ziyaret

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Çukurova Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Yıldıray Arıkan’ı ziyaret etti.

MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, Yıldıray Arıkan’a yeni görevinde başarılar diledi. Arıkan’a Kent Sorunları Sempozyumu raporu, Asansör Yönetmeliği ve odanın çalışmalarıyla ilgili birer dosya veren Atıcı, son 2 yıl içerisinde gerek asansör gerekse LPG’li araçların denetimsizliğinden 10’u aşkın kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, “Yasa, kentteki asansörlerin periyodik bakımlarından belediyeleri sorumlu tutuyor. Asansörlerin yılda en az bir kez bakımdan geçirilmesi gerekiyor. Bizler, bu konuda gerekli uyarılarımızı yapmak durumundayız. Sizlerin bu konuda hassas olduğunuzu biliyoruz” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da, bir dönem Seyhan Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğunu anımsatarak, “O dönemde, 3’lü koalisyon hükümeti vardı. Başbakan merhum Bülent Ecevit’e kadar defalarca çıkarak yapı denetim yönetmeliğinin çıkması konusunda çaba harcadım. Başta asansör ve diğer konularda da gerekli hassasiyeti göstereceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yerine getireceğiz. Sivil toplum kuruluşları ile birçok alanda ortak çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.

MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, yasanın asansörlerin denetimlerinde yetkiyi belediyelere verdiğini, yaşanan her asansör kazasından vicdanen rahatsızlık duyduğunu söyledi. Başta İzmir ve Mersin olmak üzere sosyal demokratların yönettiği belediyeler ile TMMOB’nin birçok alanda işbirliği içerisinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, yeni belediye oldukları için birçok sıkıntıları bulunduğunu, belediye binalarının dahi bulunmadığını ifade etti. Arıkan, işsizlerin akın etmesi karşısında iş yapamamaktan da yakınarak, “İşsizler belediyemize akın ediyor. İnsanlarımıza işçi alamadığımızı anlatmakta güçlük çekiyorum. Bize verilen personel sayısı, norm kadromuzun çok üzerinde. Bu aşamada işçi almamız mümkün değil” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 12:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?