2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

TMO mısır ödemelerine başladı

TMO Adana Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Eylül başı itibariyle başlanan mısır alımlarına yönelik ödemeler 8 Eylül Çarşamba günü gönderilen ödenek doğrultusunda başladı. Buna göre, TMO’ya 7 Eylül 2004 gününe kadar mısır teslim eden üreticilerin alacaklarının yarısı ilgili bankalara verilen talimat doğrultusunda ödendi.

Yetkililer, TMO olarak Adana’da günde 3500 ile 4 bin ton mısır alımı yaptıklarını, ödemeleri de bundan sonra yarısı peşin, yarısı bir ay sonra olmak üzere her Çarşamba günü gerçekleştireceklerini belirttiler.

TMO’nun ayrıca Bakanlar Kurulu kararı ile çeltik ekim iznine sahip üreticilerden, kooperatiflerden, borsalardan çeltik alımı yapan ve bu hususu TMO Genel Müdürlüğü’nden alınan yazı ile belgeleyenler ile TMO Genel Müdürlüğü’nden çeltik veya pirinç alımı yapanlara tarife kontenjanı açıldığı bildirildi.

Tarife kontenjanı miktarının, kontenjanın tamamının çeltik olarak tahsis edilmesi durumunda 500 bin ton, kargo olarak tahsis edilmesi durumunda 400 bin ton, pirinç olarak tahsis edilmesi durumunda ise 300 bin ton olarak tespit edildiği kaydedildi.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 17:32:22
Güncelleme :10 Eylül 2004 Cuma 17:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?