2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

TMO'ya borç uyarısı!

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) mısır veren üreticinin, ödeme konusunda ilan edilen takvime uyulmaması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadığını ileri sürdü.

Erdoğan, yazılı açıklamasında, binlerce mısır üreticisinin, hasat ettiği ürünün önemli bir kısmını TMO depolarına döktüğünü belirterek, "Yaklaşık 1.5 ay önce hükümetin açıklamalarına güvenerek TMO'ya mısır veren üretici şimdi unutuldu. Kuruma mısır teslim eden üreticiye '25 günde kesinlikle ödenecek' sözü verilmişti. Oysa aradan geçen 45 güne rağmen bir ödeme yapılmamıştır" dedi.

Son 6 yılda AB'nin talimatları doğrultusunda uygulanan tarım politikalarının üreticiyi bitirme noktasına getirdiğini savunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bölgemizdeki mısır üreticileri TMO'nun verdiği söze inandı. Ama aldığı borçla ekim yapan üretici bin pişman hale getirildi. Çünkü çiftçi şimdi tarlasını yeniden ekecek. Ekim yapmak için gübre, tohum, mazot ve işçilik ücreti lazım. Bunun için para lazım. Oysa üretici piyasadan faizle borç almış. Alacaklılar ise çiftçiyi sıkıştırıyor. TMO'dan alacağı ise sabit kalıyor. Bu durumda çiftçimiz kime nasıl güvenecek ve nasıl yeniden ekim yapacak?"

Hükümetin rehavet içinde olduğunu savunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Her geçen gün mısır üreticisinin aleyhine işliyor. Belki çiftçimiz bekler, ama tarla beklemez. Boş kalan her tarla Türk tarımına vurulmuş bir darbedir. Gittikçe derinleşen ve adeta piyasayı nefes alamaz hale getiren ekonomik kriz sürecinde hükümeti, üreticiye olan borçların acilen ödenmesi konusunda hassas olmaya çağırıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 13:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?