29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

TOKİ konutlarına 1721 başvuru

Adana'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kargakekeç'te yaptırılan ve açıkta kalan 72 konut için başvuran bin 721 kişi arasında kura çekimi yapıldı.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kargakekeç'te yaptırılan 588 konutun kura çekiminin ardından 72 konut, hak sahiplerinin ücret ödememesinden dolayı yeniden satışa çıkartıldı. Bin 721 kişinin başvurusunun ardından Yüreğir Evlendirme Dairesi'nde kura çekimi yapıldı. Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, TOKİ'nin tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da konut seferberliğini devam ettirerek vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yaptığını söyledi. Bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da TOKİ'ye arsa tahsis ettiklerini vatandaşların talebi oldukça konutların devamının geleceğini vurgulayan Durak, "TOKİ şehirlerde en büyük sorun olan gecekondu sorununu ortadan kaldırıyor. Gecekondunun olduğu yerde gençler de iyi yetişmez, belediye hizmeti zor götürür, hizmet de pahalı olur. TOKİ sayesinde Adana'nın çehresi değişti. Adana daha modern bir şehir oldu" dedi.

Durak, 72 konut için bin 721 kişinin başvurduğunu yine çok sayıda vatandaşın konut sahibi olamayacağına dikkat çekerek, "Yüreğirli vatandaşlar üzülmesin. Çünkü nasıl Seyhan'ı kuzeye taşıdıysak, Yüreğir'i de kuzeye taşıyacağız. Yüreğirli'ye 2 bin konut daha geliyor. Siz üzülmeyin siz isteyin biz yaparız. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz güçlü olursa her şeyin üstesinden geliriz" diye konuştu. Konuşmaların ardından kura çekimi yapıldı. Törende, 1998 yılında Bingöl'de terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Piyade Onbaşı Kerim Güncan'ın annesi Ümmügülsüm Güncan'a konut verildi. Konutu annesinin adına şehidin ağabeyi Mehmet Güncan aldı. Güncan devletin her zaman kendilerine destek olduğunu devlete minnettar olduklarını söyledi. Şehit yakınından sonra Halil Özkan, İbrahim Sert, Eren Çam ve Salih Bolat adlı gazilere konut verildi.

Brüt 84 metrekare olan 72 konut için, 4 bin YTL peşinat ve 15 yıl vadeyle aylık 200-250 YTL arasında ücret ödeneceği belirtildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 16:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?