3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

TOKİ kuyruğunda gece-gündüz nöbet

ADANA'da, TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) yarın satışı yapılacak evlerden alabilmek için banka şubesinin önünde 24 saat önceden kuyruğa girenler oldu.

TOKİ Başkanlığı'nca, Adana Seyhan Sarıhular Toplu Konut Uygulaması Alt Gelir Grubu kapsamında 11 konut, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa çıkarılınca bankanın önünde yatıp kalkanlara rastlandı. Konutların satış işlemlerinin yapılacağı Atatürk Caddesi’ndeki Halk Bankası önüne gelen vatandaşlar, kendi aralarında da önce gelen listesi oluşturdu.

860 konuttan kalan 11'inden birini alabilmek için 2 gündür bankanın önünden ayrılmayan Hayati İpek, yıllardır ev hayaliyle yaşadıklarını belirterek, “Kura çekimine katıldık ancak ismimiz çıkmadı. 11 konutun açık satışla ilk gelenlere verileceğini duyduk. İki gündür burada sırada bekliyoruz. İnşallah bu sefer ev sahibi olacağım. Kimse aradan sıraya girmesin diye kendi aramızda sıra listesi oluşturduk. O yüzden burada yatıp burada kalkıyoruz” diye konuştu.

Ablasıyla birlikte nöbetleşe banka önünde sıra bekleyen Fatma Sırkıntı ise 54 yaşında olduğunu ve ömrü boyunca kirada oturduğunu söyledi. Kiraya verdiği paralarla 2-3 ev alabileceğini aktaran Sırkıntı, “TOKİ'nin kira öder gibi ev sahibi olma projesi imdadımıza yetişti. Daha önce müracaat etmiştim ancak kurada ismimiz çıkmadı. Böyle bir imkanın olduğunu duydum, iki gündür ablamla nöbetleşe gece günüz burada bekliyoruz. Yarın sabah kayıtlar alınacak ve bizimde nöbetimiz bitecek. İnşallah bir ev sahibi olurum” diye konuştu

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 19:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?