3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

TOKİ'den eğitime büyük destek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), 5 yılda eğitime 11 bin 517 derslikli 402 okul kazandırdığı bildirildi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, yaptığı açıklamada, konut yapmanın yanında, çevre düzenlemesi, okulu, hastanesi, ibadethanesi, alışveriş merkezi, güvenlik ve iletişim imkanları, altyapı ve diğer sosyal donatılarıyla yaşam alanları oluşturduklarını belirtti.

Bayraktar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) talebi üzerine eskiyen okulları yeniden yapan TOKİ'nin, kendi yaptığı toplu konut alanlarında da mutlaka okul ihtiyacını dikkate aldığını ifade ederek, "Şimdiye kadar 11 bin 517 derslikli 402 okul (Anaokulu, ilköğretim okulu ve lise) TOKİ tarafından yapılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilmiştir" dedi.

Dar gelirlileri kira öder gibi ev sahibi yaparken vatandaşların bütün ihtiyaçlarının düşünüldüğüne dikkat çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti 58, 59 ve 60. hükümetlerinin acil eylem planı ve programları doğrultusunda başlatılan 'Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği' kapsamında TOKİ, 1 Ocak 2003-21 Ağustos 2008 tarihleri arasında, 81 il ve 441 ilçede, bin 60 şantiyede, 323 bin 541 rakamına ulaşmıştır. Bu konutların hemen hemen hepsinin içinde lise ya da ilköğretim yapılarak dar gelirli ya da orta gelirli vatandaşların uzak bir okula giderek masraf yapmalarının önüne geçilmiştir."

Bayraktar, TOKİ konutlarının komple bir sosyal tesis olduğunu, konutların içerisinde çocukların oyun alanından spor alanlarına kadar her şeyin bulunduğunu vurgulayarak, "Konutların yapıldığı alanda cami, park, okul, spor alanları, ticaret merkezi ve yeşil alanlar bulunmaktadır. Yani TOKİ konutunda oturan bir vatandaş bulunduğu yerden bütün ihtiyaçlarını giderebilmektedir. En büyük ihtiyacı olan okul ise hemen yanı başındadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 10:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?