4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Toplu sözleşmede mutlu son

Seyhan Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında devam eden 10. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmesi anlaşmayla sonuçlandı.

922 işçiyi ilgilendiren ve 1 Mart 2009 ile 28 Şubat 2011 yıllarını kapsayan 2 yıllık toplu iş sözleşmesine göre işçi ücretlerinde her 6 ayda bir yüzde 6 oranında artış yapılacak. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde karara bağlanan sosyal haklar ile ilgili maddelere göre de işçilere ödenen sosyal haklarda yıllık yüzde 10 oranında artış sağlanacak.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, imzalanan yeni toplu iş sözleşmesiyle göreve başladığı ilk günden bu yana devam eden iyi ilişkilerin artarak devam edeceğini belirtti. Öztürk, “Geçen beş yılda, Seyhanlılar için yaptığımız ve nesiller boyu hizmet verecek olan eserlere birlikte imza attık. Yeni dönemde de Seyhanlıya bu eserlerin yenilerini yine hep birlikte kazandıracağız” dedi.

Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kemal Aslan da, Seyhan Belediyesi tarihinde işçi-işveren ilişkilerinde en olumlu tablonun geçen beş yıllık dönemde Azim Öztürk’ün başkanlığında yaşandığını söyledi. Aslan, “İşçimizin ücretlerine Türkiye ortalamasının da üzerinde bir artış veren Sayın Öztürk'e tüm işçilerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 11:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?