3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Toplu taşımacılar Adana'da buluştu

Temsa Global'in, üyesi olduğu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) işbirliğiyle düzenlediği "Kent İçi ve Bölgesel Otobüs Hizmetlerinde Hizmet Kalitesini Geliştirme Konferansı"nda, toplu taşımacılık sektörü masaya yatırıldı.

UITP üyesi olan dünyanın dört bir yanından toplu taşımacılık işletmeleri ve idareleri, endüstri kuruluşları ve danışmanlar, Türkiye'den Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği (TÖHOB), Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER) ve İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği'nin (İSTAB) katıldığı Adana Hiltonsa Oteli'ndeki konferansın açılışında konuşan Temsa Global CEO'su Mehmet Buldurgan, böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti.

Temsa'nın kurulduğu şehir Adana gibi, Temsa Global'in de enleri ve ilkleri sevdiğini kaydeden Buldurgan, bu proje için yaklaşık 1 yıldır hazırlandıklarını ifade etti.
"Değişmeyen tek şeyin değişim olduğuna artık herkes inanıyor" diyen Buldurgan, 1.5 günlük çalışmada hizmet kalitesini geliştirecek çok önemli gelişmeler sağlanacağının altını çizdi.

Temsa'nın bir işi dört dörtlük yaparken sağlam adımlar atmanın gerekliliğine inandığını vurgulayan Buldurgan, "2008, Temsa için çok önemli bir mihenk taşı olmuştur" dedi.

Şehir içi toplu taşıma için ideal ürünü geliştirdiklerini ve Hannover Fuarı'nda sergilediklerini kaydeden Buldurgan, "Yeni olmak dezavantajlı gibi görünse de bizim için avantaj görünmektedir. Bir pazara sonradan girmek, bu işi ideal yapmayı öğretiyor. Temsa, toplu taşımacılıkta da artık yerini almıştır" diye konuştu.

Temsa Global Yurtiçi Pazarlama Direktörü Ayhan Dayoğlu da, 40 yıldır üretim yapan Temsa'nın 21 yıldır da otobüs sektöründe faaliyet gösterdiğinin altını çizerek, yıllık üretim kapasitesinin bin otobüs, 2 bin midibüs ve minibüs olduğunu kaydetti. Dayoğlu, bin 670 çalışanı bulunan Temsa'nın iki yan sanayi merkeziyle beslendiğini, bu merkezlerde 14 şirketin 600 personelle Temsa'ya destek verdiğini belirtti.

Toplu taşıma sektörünün çok yoğun ve zor koşullarda çalıştığını ifade eden Dayoğlu, "Toplu taşıma sektörünün çeşitli ihtiyaçları için birbirinden farklı çözümlere ihtiyaç var. Temsa, toplu taşımacılık sektörüne Avenue, Metropol City ve Prestij City modelleriyle farklı çözümler sunuyor. Hannover Fuarı'nda sergilediğimiz Avenue, bizim Temsa olarak toplu taşıma sektöründe eksiğimizi tamamladığımız ürünümüz oldu. Estetik tasarımıyla çevreci bir ürün" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, toplu taşımacılığın belediyelerin en önemli görevlerinden olduğuna işaret ederek, "Trafik sorunu, belediyelerin birinci öncelikli sorunu. Bu toplantıda bu sorunlar tartışılacak ve çözüm önerileri getirilecektir" dedi. Durak, toplu taşımacılıktaki sorunların çözümü yolunda mevcut kooperatiflerin şirketleşmesinin de en doğru yol olacağını vurguladı.

UITP Türkiye Ofisi Müdürü Enis Hemedoğlu ise, UITP'nin 90 ülkede faaliyet gösterdiğini belirterek, birliğin hizmet içi eğitim seminerleri düzenlediğini, işletmeler için iş fırsatları geliştirdiğini belirtti.

UITP Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ofisi Yöneticisi Mohamed Mezghani de, UITP'nin toplu taşımacılığın yoğun olduğu her yerde temsilciliği bulunduğunu kaydetti. Açılış konuşmalarının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve UITP Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ofisi Yöneticisi Mohamed Mezghani arasında üyelik protokolü imzalandı. Verilen aranın ardından konferansa geçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 16:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?