5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Topluca intihar edecekler

Adana’da, maddi sıkıntı yüzünden, çocuklarını okula gönderemeyen, hasta olan eşini de tedavi ettiremeyen Niyazi Yaşav, kendilerine sahip çıkılmazsa toplu intihar edeceklerini söyledi.

Merkez Seyhan İlçesi Dumlupınar Mahallesi 28. Sokak’ta kirada oturan ve kağıt toplayarak ailesinin geçimini sağlayan 2 çocuk babası Niyazi Yaşav (59), Mithatpaşa İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi oğlu Mehmet (14) ve 2. sınıf öğrencisi kızı Tülay Yaşav’ı (8) maddi sıkıntı nedeniyle okula göndermeme kararı aldı.

Adana Adliyesine gelerek gazetecilere dert yanan Niyazi Yaşav, sağlıkla ilgili sorunlarını da sosyal güvenceleri olmadığı için gideremediklerini belirterek, yeşil kart taleplerinin ise başvuru formundaki isim hatası nedeniyle kabul edilmediğini öne sürdü.

Kağıt toplayarak günde yaklaşık 3 milyon lira para kazanabildiğini ve onunla da karınlarını doyurmaya çalıştıklarını belirten Yaşav, ’’Masraflarını karşılayamadığım için çocuklarımı okula gönderemiyorum. Şimdide de karım rahatsızlandı ve doktora götüremiyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık. Eğer bu ülkenin vatandaşıysak, yetkililerin bize yardım elini uzatmalarını istiyoruz. Türk Bayrağı’na hakaret edenlere karşı hassasiyet gösteren yardıma muhtaç vatandaşlara sahip çıkılsın’’ dedi.

Yaşav, kendisine, karısına ve çocuklarına ait nüfus cüzdanlarını da yere atıp artık taşımak istemediğini belirterek, yardım eli uzatılmaması halinde topluca intihar edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 16:07:09
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 14:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?