29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Toprağınızın kıymetini bilin!

BETA Sulama ve Fidancılık şirketinin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen İspanyalı ziraat uzmanı Terasa Orero, "Toprağınızın kıymetini bilin. En azından bizimkisi kadar yıpranmış değil" dedi.


50 ülkeyle ortak çalışan Viveros-Orero fidancılığın teknik sorumlusu olan Terasa Orero, Türkiye de 'bodur zeytincilik ve meyvecilikte' öncülük yapan Beta firmasının Adana'daki sera fidanlığını yerinde inceledi. Orero, Türk toprağının dünyada öncü olabileceğini ifade ederek, "Özellikle erken yetiştiricilik konusunda Avrupa'da söz sahibi olabilirsiniz. Burada da görüyorum ki, bodur zeytin ve meyvecilikle ilgili arazi yapısı oldukça elverişli. Buraların kıymetini bilin. Bu topraklar hiçbir ülkenin eline geçmez" diye konuştu.


Beta Sulama ve Fidancılık yetkilisi Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Emine Tanrıver ise, 'erkenci' yetiştiricilik konusunda Avrupa'da kendinden söz ettiren İspanya'nın uyguladığı modern tarımcılığın bir benzerini Adana'da kendilerinin uygulandığını söyledi. Tanrıver, "Avrupa'daki tekniği kullanarak sertifikalı fidan üretimimiz sürüyor. 2007 Aralık aylından itibaren fidanlıklarımızda erken yetişen bodur zeytin ve meyvecilik fidanlarımızı satışa çıkartacağız. Bu fidanlar Türk çiftçisi adına çok önemli ürün olacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 11:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?