29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Tornavidalı kadın hırsızlar

Adana'da, apartman dairelerinin kapılarını tornavidayla kırarak giren şık giyimli 3 kadın, önce sitenin güvenlik kamerasına, ardından da polis ekiplerine yakalandı. Çantalarından kapı kırma işinde kullandıkları tornavida ile çaldıkları ziynet eşyaları çıkan kadınların, bir şehit astsubayın da beylik tabancasını çaldıkları iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, son günlerde Güzelyalı, Toros ve Mahfesığmaz mahallerinde kapı kırmak suretiyle evlerden hırsızlık olaylarının artması üzerine harekete geçen polis ekipleri, bir binaya girip çıkarken güvenlik kamerası tarafından kaydedilen şüpheli 3 kadını aramaya başladı. Mahallelerde önlemler artırılıp, Hırsızlık ile Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri de araştırmalarını sürdürürken, Mahfesığmaz Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Mayaoğlu Sitesi'nde hırsızlık olayının teşebbüste kaldığı bildirildi. Verilen adrese giden polis ekipleri, apartmandaki dairelerden birinin kapısının önünde 2 adet tornavida ele geçirdi. Sitenin güvenlik kamerasını izleyen polis ekipleri, siteye girip çıkarken şüpheli hareketler sergileyen 3 kadını yakalamak için çalışmalarını artırdı. Şüpheli G.Ö. (35), L.G. (22) ile B.G. (19) adlı kadınlar Mahfesığmaz Mahallesi'nin ara sokaklarında yakalandı. Yakalanan kadınların çantalarında, tornavidalar ile çalıntı olduğu tespit edilen ziynet
eşyaları ele geçirildi.

Zanlıların ayrıca, ismi açıklanmayan bir şehit astsubayın evinden de beylik tabancasını çaldıkları bildirildi.
Çok sayıda hırsızlık suçundan sabıkası bulunan zanlıların, Mersin'in Tarsus ilçesinde oturdukları, hırsızlık yapacakları semtin sosyal yapısına göre kendilerini hazırladıkları, şık kıyafetler giyip, makyaj yaptıkları belirlendi. Şüphe üzerine eşkallerinin verilmesi durumunda yakalanmamak için çantalarında yedek elbise taşıyan kadınların üzerinden çıkan çalıntı ziynet eşyalarına da el konulduğu bildirildi.

Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 18:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?