4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Toros Dağları ağaçlandırılıyor

TOROSLAR’A SEDİR TOHUMU...

Adana Orman Bölge Müdürlüğü ile Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttükleri Toros Dağları’nı yeniden ağaçlandırma çalışmaları zor şartlara rağmen devam ediyor.

Çatalan Baraj Gölü ile Seyhan Baraj Gölü havzalarını da ilgilendiren erozyonla mücadele kapsamındaki sedir tohumu atma sahasında yapılan çalışmaları Karaisalı Orman İşletme Müdürü Mustafa Tekel ile birlikte inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, ormanların yok olmasıyla erozyon sonucu toprağın aşağıya çok kolay kaydığını, ama aşağıdan yukarıya yeniden orman oluşturmanın çok zor olduğunu vurguladı.

Orman İşletme Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi araçlarının kar yağışına rağmen başarılı uygulama yaptığını ifade eden Başkan Durak, “Buralar denizden bin 800 metre yüksekte olan alanlar. Genç ve dik yamaçlı Toroslarda, ormanın yok olması sonucunda toprağın erozyon sonucu kaybolması, tekrar ağaçlandırma çalışmalarını güçleştirmektedir. Toroslar’ın yeniden ormanla kucaklaşabilmesi için Orman Bölge Müdürlüğü işçileri yoğun çaba sarf ediyor. Biz de bu çabaya iş makinalarımızla destek veriyoruz. Çünkü buradaki erozyon baraj göllerimizi ilgilendirmektedir. Bütün dünyanın üzerinde hassasiyetle durduğu Küresel ısınmanın olumsuz etkisini azaltmak için eskiden olduğu gibi buraların yeniden ormanla kaplamak bizim insanlık görevimizdir” dedi.

TOROSLAR’A SEDİR TOHUMU...
TOROSLAR’A SEDİR TOHUMU...
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 11:36:01
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 12:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?