4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Toroslar Elektrik'ten 'Metro' açıklaması

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Mahmut Nimet Dalkır, Adana metrosuna, Büyükşehir Belediyesi'nin talebi üzerine TEİAŞ Genel Müdürlüğü'nün 17 Mart 2009 tarihli enerji müsaadesiyle toplam 13 bin 750 kVA ilave güç tahsisi yapıldığını bildirdi.

Dalkır, yazılı açıklamasında, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin, tüm müşterilerine kanun, yönetmelik ve uygulama talimatları doğrultusunda, eşit mesafede iş ve işlemler yaptığını, basında yer alan haberlerde iddia edildiği gibi metronun çalışmasını engellemek için Adana İl Müdürlüğü tarafından farklı uygulamalar yapılması ve elektriğin kesilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Dalkır, "Daha önce yapılan basın açıklamasında da çok net olarak belirtildiği üzere, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin talebi üzerine bin 250 kVA güçle sınırlı olarak yapılan sözleşme ile abonelik devam etmekte olup, bu sözleşme gücüyle elektrik kullanımında bugün de dahil herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ancak, yüksek miktarda güç kullanılması nedeniyle 5 Mart 2009 tarihinde meydana gelen ve 25 dakika sonra tekrar verilen elektrik kesintisi sonrasında, aynı gün Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı tarafından, İl Müdürlüğümüze yazdıkları yazı ile, aboneliklerinin gücünün 15 bin kVA'ya yükseltilmesi istenilmiş, Güç Talep Formu belediye yetkililerine 6 Mart 2009 tarihinde imzalatılmıştır" dedi.

Tahsisi istenilen güç miktarının enerji müsaade yetkisinin TEİAŞ Genel Müdürlüğü'nde olması nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bu talebinin, güç tahsisi ile ilgili işlemlerin yapılabilmesi için TEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne iletildiğinin altını çizen Dalkır, şunları kaydetti:

"TEİAŞ Genel Müdürlüğü'nün 17 Mart 2009 tarihli enerji müsaadesi ile toplam 13 bin 750 kVA ilave güç tahsisi yapılmış olup; konu TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından da aynı tarihte şirketimize bildirilmiştir. Enerji müsaadesi, Adana İl Müdürlüğü'nün 17 Mart 2009 tarih 4209 sayılı yazıları ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na faks ve posta ile gönderilmiştir. Yukarıda da belirtildiği üzere şirketimiz ve bağlı il müdürlüklerimiz, tüm müşterilerine kanun, yönetmelik ve uygulama talimatları doğrultusunda, eşit mesafede iş ve işlemler yapmakta olup; farklı uygulamalar yapılması söz konusu değildir. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin enerji talebine de yukarıda verilen talep tarihinden itibaren gecikme olmaksızın en kısa zamanda ilgili birimlerde gerekli işlemler yapılarak cevap verilmiş olup, talep edilen yeni güce göre sözleşme yapmaları halinde tahsis edilen enerjiyi kullanabileceklerdir."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 18:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?