2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Toroslara 20 milyon dolarlık tatil köyü

Adana'da Toroslara 20 milyon dolar maliyetli tatil köyü yapıldı.

Adanalı iki girişimci ortak Süreyya Kayar ve Mehmet Erdal Durukan tarafından tarafından Pozantı ilçesi çıkışında, Toros Dağlarının eteğinde yaptırılan 5 yıldızlı tatil köyünün, dağ turizminin gelişimine önemli katkı sağlaması bekleniyor. 240 kişinin aynı anda ağırlanabildiği tatil köyüne Adana il merkezinden yaklaşık 40 dakikalık bir yolculukla ulaşılabiliyor.

Çam ağaçlarının arasında, taş bina görüntüsü vermeyen, çoğunluğu ahşap türü malzemelerle yapılmış 24 dönüm alana kurulu tatil köyü, 12 ay turizm hizmeti verebilecek özelliğe sahip. 86 suit odası ve iki adet kral dairesi bulunan tatil köyünde, 200 kişi kapasiteli bir restoran, 150 kişilik bar, şömine başı, 150 kişilik açık teras, barbekü alanı, 175, 50 ve 30 kişi kapasiteli üç ayrı toplantı salonu bulunuyor.

Tatil köyünde ayrıca, oyun ve bilardo odaları, 25 kişi kapasiteli sinema salonu, fitness center, kapalı ve açık yüzme havuzları, sauna, tenis kortu, çok amaçlı basketbol, voleybol ve mini futbol sahası, amfi tiyatro ve açık hava spor alanlarıyla tatilcilerin ihtiyaç duyabileceği her hizmete cevap verilebiliyor.

Nens İnşaat Turizm Otelcilik A.Ş ortaklarından Süreyya Kayar, açılışta ortağı Mehmet Erdal Durukan'la yaptığı konuşmasında, Adana'nın turizmine yeni bir ivme kazandırma amacıyla yola çıktıklarını belirtti.

Turizmde marka olmuş başka kentler yerine kendi yörelerine yatırım yapmanın onurunu yaşadıklarını anlatan Süreyya Kayar, 1980 yılından itibaren faaliyet gösterdikleri yörede, 100'ü aşkın villa ve altyapı çalışmaları yaptıklarını söyleyerek, "Sadece inşaatı 10 milyon dolar, çevre düzenlemeleri ve teşrifatıyla 20 milyon dolara mal olan tesislerimizle birlikte, yöredeki faaliyetlerimizin toplam değeri 40 milyon dolara ulaştı" dedi.

Kayar, tesisleri yaparken Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelecek konukları ağırlamayı dikkate aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Adana il merkezinden yaklaşık 40 dakikalık yolculukla ulaşılabilen tatil köyümüze Türkiye'nin Orta doğu'ya açılan kapısı konumundaki Hatay'dan 1,5 saatlik kara yolu yolculuğuyla ulaşılabiliyor. Otoban yolunun yanı sıra hava yolu ve demir yolu ulaşımıyla önemli bir noktada bulunan tatil köyümüz, Türkiye'nin turizm merkezlerinden Kapadokya'ya da bir saatlik mesafede bulunuyor."

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 18:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?