4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Torosların karı Adanalı'yı serinletiyor

Adana'da Çukurova'nın sarı sıcağını fırsat bilen bir girişimci, Toros Dağları'ndan kamyonla getirdiği karı satarak hem geçimini sağlıyor hem de sıcaktan bunalan vatandaşları serinletiyor.

Haziran ayına girilmesiyle birlikte sıcaklıkların 40 dereceye yaklaştığı ve nem oranının yüzde 70'lere ulaştığı Adana'da vatandaşlar sıcaktan bunalmaya başladı ancak girişimci bir vatandaş bu durumu kazanca çevirmeyi başardı.

Toros Dağları'nın eteklerindeki Niğde'nin Çamardı ilçesi yakınlarında erimeyen kar örtüsünü kamyonla getirerek Adanalılara sunan Hasan Akcan, ekonomik krizde hem geçimini sağlıyor hem de vatandaşı serinletiyor. Hasan Akcan, araba kasasındaki 20 ton karın poşetini 1 TL'den satıyor. Sıcakların artmasıyla birlikte vatandaşın serinlemek için karı tercih ettiğini belirten Akcan, satışlardan memnun olduklarını söyledi. Akcan, 20 ton karı yaklaşık 4 günde sattıklarını ancak aşırı sıcaklar sebebiyle kasadaki karın yüzde 35'inin satılmadan eridiğini söyledi.

Yaz sıcağında vatandaşlara kar hizmeti sunarak onları bunaltıcı sıcakta serinlettiklerini belirten Akcan, "Hem bizim geçim kaynağımız oluyor hem de vatandaşlar serinleme imkanı buluyor. Bu yıl krizden dolayı zor durumda kaldık. Kar satarak kendimize biraz ek gelir elde etmeye çalışıyoruz. İnşallah kar satarak hem vatandaşı hem de cebimizi serinleteceğiz" dedi.

Bu yıl karı seyyar esnafa da sattıklarını anlatan Akcan, onların mahalle arasına götürerek daha çok sattığını kaydetti.Seyyar satıcı Galip Dönmez ise, "Çukurova'nın sıcağında serinlemek istiyorsan Toros karına gel" diyerek sattığı karların vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü, Akcan'dan aldığı karı çok kısa sürede tükettiğini belirtti.

Sıcakların etkili olduğu Adana'da bazı vatandaşlar, hasta olan yakınları için kar aldıklarını, bazı vatandaşlar ise aşırı sıcaklarda kar yiyerek serinlemeyi tercih ettiklerini vurgulayarak, "Adana'da yaz geldi, sıcaklar bastı. Evde otururken sıcaktan bunalıyoruz. Kar alarak sıcaktan bunaldığımız zaman kar yiyerek serinliyoruz. Yaz günü kar bulmak çok büyük bir lütuftur" dedi.

Karı pekmez ile karıştırıp adına "karsambaç" dediklerini ve bunun çok lezzetli olduğunu belirten vatandaşlar, kar yemenin insanı dinç tuttuğunu kaydetti.
Öte yandan Meteoroloji İşleri Adana Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından, hava sıcaklığının kent merkezinde 35 dereceyi aştığı, gün içerisinde 40 dereceye kadar yükseleceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 12:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?