5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Torpil yapmıyor diye dostları sırt çevirdi

Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, öğretmen atamalarında torpil yapmadığı için dostlarını birer birer kaybettiğini söyledi. Gülsar, bu davranışın, geceleri uykularını kaçırdığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2005-1 Atama Dönemi’nde Adana’ya atanan 105 aday öğretmenlerin görev yerlerinin belirlenmesi nedeniyle Sabancı Anadolu Meslek Lisesi’nde düzenlenen kura çekiminde konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, öğretmenliğin kutsal ve büyük bir meslek olduğunu, maddi olmakla birlikte manevi yönünün daha ağır bastığını belirterek, "Geleceğimizi yönlendirmek, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini garanti altına almak tamamen sizlerin gayretleriyle olacaktır. Yeni nesil sizin elinizde yoğrulacak, yeni Türkiye sizin elinizde eğitilecektir. Onun için bu meslekte istekli, samimi, güler yüzlü ve hiçbir şeye bağlanmadan bütün performansı kullanarak çalışmayı esas alacaksınız. Çünkü gelecek tamamen size bağlı. Eğer çağdaş bir ülke istiyorsak, Atatürk’ün ülkü olarak kabul ettiği muasır medeniyet seviyesine gelecek bir ülke istiyorsak, sizlerin çalışması bunda büyük rol oynayacaktır" dedi.

"29 YILDIR TORPİL ARAMADIM, YAPMADIM"

Kendisinin de 29 yıl önce idealist bir öğretmen olarak mesleğe başladığını ve ülkenin en ücra köşelerinde çalışarak, kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendiğini, hiç kimseyi araya koyup yer değiştirmediğini de anlatan Gülsar, "Sizlerin de kendi ayaklarınız üzerinde duracak kapasitede olduğunuzu biliyorum. Ama ben genel olarak burada çok üzüldüğüm bir şeyi ifade etmek istiyorum. Bazen geceleri bile uykumu kaçırdığım olaylar oluyor. Hep adaletli bir ülke, adil insanları özlemiştik. Yapılan tayinlerin yerli yerinde olması, adam kayırmacılığın olmaması, herkese eşit muamele yapılması özlediğimiz şeylerdi. Şu anda yerine getiriliyor. Bizler hiçbir öğretmen arasında ayrım yapmıyoruz. Çünkü hepiniz bizimsiniz, benim çocuklarım, kardeşlerimsiniz. İlimizdeki 19 bin öğretmen benim için eşittir. Şu sendika, bu sendika değil, şu parti, bu parti değil. Siz öğretmensiniz, ben eğitimciyim. Benim böyle düşünmem, sizin böyle düşünmeniz çok yanlış olur. Onun için ben sizlerden özellikle istiyorum ki, hiç kimseye gitmeden, aracı bırakmadan direk kendi ayaklarınız üzerinde durarak, bize güvenerek atandığınız yerlerde en güzel şekilde görev yapmanızı arzu ediyorum. Artık torpil dönemi Milli Eğitim Bakanlığı’nda bitmiştir" dedi.

"KURA KADERDİR, DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAYIN"

Tüm uyarılarına rağmen hala torpil için kendisine baskılar yapıldığını söyleyen Atilla Gülsar, şunları söyledi:
"Buraya gelirken çok dostum vardı. Ama şimdi dostlarımı yavaş yavaş kaybediyorum. Kaybetmemin tek nedeni var, söylediklerinin hiçbiri olmuyor. ’Şu öğretmeni şuraya tayin et’ olmuyor . Yapamam, vicdanım sızlıyor. İşte 200 puanı olan bir öğretmeni çok uzaklara gönderip, 100 puanı olanı çok yakına atamanın bir anlamı var mı? Hangi vicdan bunu kabul eder? Vicdanım sızlıyor. Onun için torpil dönemi bitti diyorum. Buna rağmen çok çeşitli vesilelerle bize ulaşmaya çalışanları görüyorum. Belki bu konuşmaya beni mecbur eden de bu. Gerçekten üzülüyorum. Üniversite bitiren öğretmenimiz nasıl başkasını aracı koyarak böyle bir şey isteyebilir. Maalesef öğretmenlerimiz beni çok zor durumda bırakıyor. Dostlarımı kaybediyorum bu yüzden. Benim dostlarımı kaybetmem sizin dostlarınızı kaybetmeniz sayılır. Kimi araya bırakırsanız bırakın kesinlikle bir şey değişmez. Milli Eğitim Bakanlığı’nda torpil dönemi bitmiştir. Puan sistemi çalışıyor. Kura çekiyoruz, bu kaderdir. Ama buradan çıkar çıkmaz bazı arkadaşlarımız birilerini bulacak ve bana gönderecektir. Bu konularla uğraşırken, kendi meselelerimle ve bu ilin çok önemli sorunlarıyla uğraşamayacak duruma geleceğim. Bundan kim zarar görecek. Türkiyemiz, Adanamız, sizler, çocuklarımız zarar edecek. Artık bunlardan vazgeçin."
Daha sonra 92’si branş, 13’ü da okul öncesi eğitim olmak üzere 105 aday öğretmenler ve velilerin de katıldığı törende sırayla öğretmenler salona çağrılarak torbada bulunan okulları çekerek görev yerlerini elleriyle belirledi. Kendi rızalarıyla (becayiş) yer değiştirecek öğretmenlerin de dilekçe yazarak bizzat Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelmeleri istendi. Kura çekiminde Türk Eğitim Sen Yöneticileri, aday öğretmenlere birer çiçek vererek başarı diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 14:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?