2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Trafik polisinden internet sitesi

Adana'da bir trafik polisi, trafik kurallarına duyarlılığı artırmak amacıyla internet sitesi kurdu.

Kozan ilçesinde görevli 17 yıllık polis memuru Ziya Özdemir, kazalara dikkat çekmek ve trafik kurallarına duyarlılığı artırmak amacıyla internet sitesi kurmaya karar verdi. Son 8 yıldır trafik polisi olarak görev yapan Özdemir, yaklaşık 1 yıl önce çalışmalarına başladığı internet sitesini, "www.trafikci.biz" adıyla kullanıma açtı.

Vatandaşları bilgilendirmek ve yardımcı olmak amacıyla bu amatör çalışmayı başlattığını ifade eden evli ve 3 çocuk babası Özdemir, "İnternet o kadar yaygınlaştı ki hemen hemen herkesin evinde ve cebinde var. Çok arayan ve soran oluyor. Özellikle kaza yapanlar bilgi almak için başvuruyor. Maillere hemen cevap vererek rehberlik ediyoruz" dedi.

Siteyi kendisinin hazırladığını, siteyi hazırlarken çeşitli kaynaklardan da faydalandığını belirten Özdemir, "Hazırladığım internet sitesi için çok fazla tebrik aldım" diye konuştu. Sitenin tamamen trafikle ilgili bilgiler üzerine olduğunu vurgulayan Özdemir, "Burada haberler, analizler ve anekdotlar yer alıyor" şeklinde konuştu.

Site ilk açıldığında ana sayfadaki "Trafikte önce eğitim" sloganı hemen göze çarpıyor. Şehir içi ve şehir dışı hız limitleri, ceza puanı uygulaması, trafik kazalarında ilk ve acil yardım durumu, trafik bilirkişilerinin yapacakları ve trafik kazaları haberi bölümlerinin bulunduğu sitede ayrıca; trafik işaretleri ve anlamları, çocuk ve trafik, trafik güvenliği, Yargıtay kararları, kanunlar ve yönetmelikler, kusur oranının belirlenmesi, trafik bilgisi, ehliyetle ilgili herşey, araç sorgulama, trafik kazaları ve nedenleri, araçlarda durma mesafesi, uykulu sürücüler için öneriler, kaza analizlerinde kaza raporlarının önemi, trafik kazası sonrası yapılması gerekenler, araç kullananlar için püf noktalar gibi bölümler yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 10:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?