29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Traktör hırsızlığına ilginç tedbir

İmamoğlu İlçesi'ne bağlı Saygeçit Köyü'nde hırsızlık olaylarının artması üzerine köylüler, traktörlerini hırsızlardan korumak için ağaçlara çelik halatlarla bağlayarak kilitliyor. 

Saygeçit Köyü'nde son bir haftada peş peşe yaşanan hırsızlık olayları köylüleri tedirgin etti. Hırsızlar, geçtiğimiz hafta gece yarısı geldikleri köyde Nihat Akça'ya ait inek ile 2 buzağıyı ahırdan çaldı. Aynı hırsızların, Necai Büyümez'in ahırına da girdiği, ancak demir kapıyı açarken yaptıkları gürültü üzerine, olay yerinden kaçtıkları belirtildi. 

Köyden hırsızlık yapan şahıslar, Erkan Büyümez'in evinin önünde park halindeki traktörü de çalmaya kalkıştı. Sabah namazına kalkan Büyümez'in olayı fark etmesi üzerine hırsızlar, plakasız bir otomobile binerek kaçtı. 

Olaydan sonra evinin bahçesine park ettiği traktörünü bir ağaca çelik halatla bağlayıp kilitleyerek hırsızlara karşı önlem alan Büyümez, "Tarla ekiminden getirdiğim traktörümü evimin önüne park etmiştim. Sabaha karşı uyandığımda 16 - 17 yaşlarında 3 kişinin traktörümü iterek evimin önünden kaçırmaya çalıştığını fark ettim. 'Ne yapıyorsunuz' diye bağırdığımda, yüzsüzlük yaparak 'Ne bağırıyorsun, bir şey yaptığımız yok' diyerek tepki gösterdiler. Ben de 'hırsız var' diye bağırınca, kaçarak uzaklaştılar. Ondan sonra da traktörümü ağaca kilitledim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 13:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?