4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tren seferleri durdu

ADANA'DA TREN SEFERLERİ 24 SAAT SÜREYLE DURDU

Adana'da Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Türk Ulaşım Sendikası (Türk Ulaşım-Sen) üyeleri, 25 Kasımda gerçekleştirilen iş bırakma eylemi sonrası 16 işçinin görevden uzaklaştırılmasını protesto etti. 1 gün sürecek eylem boyunca tren seferleri yapılmayacak.

Saat 00.00'da Adana Garı'nda toplanan BTS ve Türk Ulaşım-Sen üyeleri, grev yaptıkları için görevden geçici olarak uzaklaştırılan 16 Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) çalışanına destek vermek amacıyla toplandı. Eyleme katılan Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, 25 Kasımda 40 yılın en büyük eyleminin gerçekleştirildiğini belirtti. Karadavut, "Hükümet kamu çalışanlarının şanlı direnişine müdahale etti. Özellikle ulaşımda bulunan arkadaşlarımızı görevden uzaklaştırmak gibi

cezalandırdı. Biz bunu hak etmedik. Bu direnişin bedeli ne olursa olsun biz ödemeye söz verdik. Bedelini ödeyeceğiz. Grev ve toplu sözleşme hakkımızı alacağız" dedi.

BTS Adana Şube Başkanı Mehmet Gök ise "Bir çok istasyon grevi başlatmış durumda. Trenler durdu. Demiryollarında 24 saat boyunca teker dönmeyecek. Bu eylem başarıyla sonuçlanacak" şeklinde konuştu.

Slogan atan grup, tren seferlerini engellemek için nöbet tutmaya başladı.

ADANA'DA TREN SEFERLERİ 24 SAAT SÜREYLE DURDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 09:13:04
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 09:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?