4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

TSYD 46 yaşında

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin 46. yıl kuruluşu Adana'da da kutlandı. TSYD Lokalinde düzenlenen kutlamaya TSYD Adana Şube Başkanı Nihat Geven ve yönetim kurulu üyeleri, ev sahipliği yaptı.

Gecede, TSYD üyeliğinde 25 yılı dolduran Metin Güreli, Erhan Erk ve Mehmet Büyükkırcalı'ya anı plaketi verildi. Plaketleri Metin Güreli”ye eşi Ayşe Güreli, Erhan Erk”e eşi Ayşe Erk ve Mehmet Büyükkırcalı”ya ise eşi Tülin Büyükkırcalı tarafından verildi.

Gecede TSYD Adana Şube Başkanı Nihat Geven'e de sürpriz yapıldı. TSYD'nin bir önceki yönetim kurulu üyeleri Bilal Tipi, Temel Eren, Hüseyin Sungur, Kurtul Çakın, Cihan Çınarlı ve İlhan Erk tarafından TSYD Başkanı Nihat Geven'e Başkanlıkta 10. dönem yani 20. yıl anısına plaket verildi. Nihat Geven'in plaketini, eşi Jale Geven verdi.

Gecede bir konuşma yapan TSYD Adana Şube Başkanı Nihat Geven, böylesine bir gecede bir araya geldikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Geven, "Üyelerimiz olan spor yazarları çok meşakkatli bir görev yürütmekte. Bu nedenle Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte bir karar alarak, üyelerimizi eşleri ve çocukları ile birlikte bir araya gelmeyi amaçladık. Bu gecede ilkini düzenlemiş oluyoruz. Gecemize katılan kardeş kuruluşumuz Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sayın Cafer Esendemir ile üyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TSYD Başkanı Nihat Geven konuşmasının ardından, yönetim kurulu üyeleri As Başkan Kurtul Çakın, Şube Sekreteri Hüseyin Sungur, Mali Sekreter Bircan Birincioğlu, üyeler Hasan Hüseyin Türk ile Serkan Şenyürek'i sahneye davet ederek üyeler ile eşlerine takdim etti. Geven, As Başkan Cihan Çınarlı'nın rahatsızlığından dolayı geceye katılamadığını belirterek, yeni yönetim kurulu ile güzel işlere imza atacaklarını söyledi.

Daha sonra Geven, TSYD üyeliğinde 25. yıl plaket alacak olan üyelerden Metin Güreli, Erhan Erk ve Mehmet Büyükkırcalı'yı sahneye eşleri ile birlikte davet etti. Bu üyelere plaket verilmesinden sonra, As Başkan Kurtul Çakın, Nihat Geven'den mikrofonu isteyerek sürprizi yaptı. Kurtul Çakın, "Ödül törenimiz bununla sınırlı değil. TSYD Şube Başkanlığında 20. yılını dolduran başkanımız Sayın Nihat Geven'e plaketini vermek üzere, eşi hanımefendi Jale Geven'i sahneye davet ediyoruz" şeklinde konuşması üzerine, Nihat Geven duygulu anlar yaşadı.

Geven, misafirlere hitaben yaptığı konuşmada, "Bugün bana plaket verileceğinden haberim yoktu. Benim için büyük bir sürpriz oldu. Bu plaketi almaktan büyük onur, gurur ve mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.
Plaket törenin ardından TSYD üyeleri, eşleri ve çocukları canlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 13:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?