4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

TSYD Kupası "Big Laser"

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi’nin geleneksel kupa koşusunu Orhan Tatanar’ın "Big Laser" adlı safkanı kazandı.

Üç yaşlı İngiliz taylarının katıldığı koşuda 6 safkan kıyasıya mücadele etti. 1900 metre kum pistte yapılan koşuda ödül olarak da 32 bin 500 TL verildi. Jokeyliğini Selim Kaya’nın yaptığı Big Laser 2.06.69’luk derecesiyle bir baş farkla birincilik potasına ulaşırken, Meltay ikinci, Prens Hector üçüncü, Torun Ağa ise dördüncü oldu.

Koşu sonrasında yapılan törende kazanan atın sahibi Orhan Tanatar’a vekaleten antrenör Kamil Arda’ya kupasını TSYD Adana Şubesi Başkanı Nihat Geven verdi.
Törene, Nihat Geven’in yanı sıra TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Adnan Poyraz Adana şube yönetim kurulu sekreteri Hüseyin Sungur, mali sekreter Bircan Birincioğlu ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyesi Özcan Aladağ da katıldı. Ayrıca Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mircan Fırat, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sadrettin R.Güney Atığ ile Adana Hipodrom Müdür vekili Mehmet Haldun Çerçi de yer aldı.

TSYD Adana Şube Başkanı Nihat Geven, törende yaptığı konuşmada, TSYD Kupası koşusunun Adana için anlam taşıdığını belirtirken, “At yarışları önemli bir aktivite. Özellikle Adana’da yarışseverler yarış günlerini sabırsızlıkla bekliyor. Tüm atların ayaklarının düz basmasını arzularken, at sahiplerine de başarılar diliyorum” dedi

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 13:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?