2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tufanbeyli buz tuttu

Tufanbeyli ilçesinde 3 gündür yağan karın ardında çıkan tipi ve eksi 20 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkilerken, çok sayıda köy yolu kapandı.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava Adana'da da etkili olmaya devam ediyor.

Adana'da özellikle rakımı 1400'ü bulan Tufanbeyli ilçesinde 3 gündür devam eden kar yağışından sonra hava sıcaklığının gündüz 2 dereceye kadar gece ise eksi 20 dereceye kadar düşmesi vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Kar yağışının ardından başlayan tipi nedeniyle çok sayıda köyün yolu trafiğe kapandı. Bu köylerden ilçe merkezine okula gelen öğrenciler ise ilçedeki pansiyonlarda kalmak zorunda kaldı. Dünden itibaren köy yollarını açma çalışması devam ederken birçok köyün yolu açıldı.

Geceleri -20 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle çatılarda 1 metreye ulaşan buz sarkıtları oluştu. Bu nedenle çatı altından yürüyen vatandaşlar zor anlar yaşıyor. İlçe merkezinde ana yollar bile soğuk hava nedeniyle tamamen buz tuttu.

Sürücüler ilçe merkezinde bile zincirle yola çıkmak zorunda kalıyor. Belediye yollara tuzlama çalışması yapıyor ancak hava sıcaklığı çok düşük olduğu için buzlar bir türlü erimiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 11:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?