3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Tufanbeyli tatilcilerin yeni gözdesi

Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte Adana'nın bin 400 rakımlı Tufanbeyli ilçesi tatilcilerle dolup taşıyor.

Sıcaklığın 40 dereceyi aştığı şu günlerde sıcaktan bunalan vatandaşlar okulların da tatil olmasıyla birlikte özellikle Adana'nın kuzeyindeki ilçelere akın etmeye başladı. Adana'ya 190 kilometre uzaklıkta, bin 400 rakımlı Tufanbeyli ilçesi de yayla turizminde en fazla ilgi gören ilçelerin başında geliyor.

Tufanbeyli Belediye Başkanı Mustafa Bulun, 5 bin 229 nüfuslu ilçenin yaz aylarında nüfusunun 20 bine yaklaştığını, bu nedenle yörenin en önemli geçim kaynağının yaz aylarında yöreye gelen tatilcilerden sağlanan gelir olduğunu söyledi. Yöre halkının evlerini kiraya vermek, esnafın da yaylacılara satış yapmak suretiyle tüm yılın geçim kaynağını çıkarmaya çalıştığını ifade eden Bulun, bu nedenle öncelikle su ve temizlik hizmetlerine önem verdiklerini bildirdi.

Bulun, Tufanbeyli'de yılladır çözülemeyen kanalizasyon surunun çözdüklerini ve artık çağın gerisinde kalan kuyu tuvaletlerine son verdiklerini belirterek, "Çeşmelerden bol ve temiz sular akıyor. Temizlik hizmetleri de ilçemize yakışır güzellikte. Çöp hergün düzenli olarak toplanıyor" dedi.

Tufanbeyli'nin kendisinin bin 400 rakımıyla başlı başına bir yayla olduğunu ancak bunun yanı sıra Kürebeli Yaylasının da doğası ve serin ortamıyla dinlenme mekanı olduğunu belirten Bulun, "Tufanbeyli Adana'nın sıcağından ve şehir stresinden bunalanlar için bulunmaz bir mekan. Tufanbeyli'de hem muhteşem bir temiz hava, hem de mükemmel bir sessiz ortam, ayrıca serin bir hava hakim. Bir yıl boyunca okul ve çalışma ortamı stresini atmak isteyen vatandaşlarımızın gelebileceği ve konaklayacağı en güzel yerlerden biri" diye konuştu.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi değerleriyle de önem taşıyan Tufanbeyli'de bir çok medeniyete beşiklik etmiş Şar Köyü'nün görülmeye değer olduğunu söyleyen Bulun, "Tufanbeyli yaylaya serinlemek için gelen yerli ve yabancı turistlere bir çok imkan birden sunmakta. Hem yayla turizmi yaparken hem de tarihte gezinti yapmasını sağlamaktadır. Şar bağrında bulundurduğu tarihi değerlerle açık hava müzesi gibidir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 15:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?