2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tuhafiyeci 'Çirkin Kral'

Adana'da tuhafiyeci Yusuf Coşkun, "Çirkin Kral" lakaplı Yılmaz Güney'e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

İş yerini Güney ve kendi fotoğraflarıyla donatan Coşkun en büyük hayalinin bir filmde ünlü oyuncu ve yönetmenin hayatını oynamak olduğunu söyledi.

1984 yılında Paris'te hayatını kaybeden Yılmaz Güney'e benzerliğiyle tanınan Yusuf Coşkun (48), aynı zamanda ünlü oyuncu ve yönetmenin tutkulu hayranı. 1970 yılında 10 yaşındayken Yılmaz Güney ile Adana'daki Nur sinemasında "Umut" filminin galasında amcaları sayesinde tanıştığını belirten Coşkun, "Güney ile tanıştığım gün çok heyecanlandım ve mutlu oldum. O günden sonra Güney'in oynadığı ve yönetmenliğini yaptığı bütün filmleri seyrettim. Daha sonra Güney ile yine film galalarında Nur sinemasında yanına gittim aramızda bir bağ oluştu. Adana'da Bit Pazarı'ndaki film çekiminde sürekli yanına gittim. Yılmaz Güney hayranlığım 10 yaşından buyana devam ediyor. Bu hayranlık hiçbir zamanda bitmeyecek" dedi.
Yılmaz Güney'i son olarak Yumurtalık'ta çekimleri devam "Endişe" filminde gördüğünü ve orada kendisiyle sohbet ettiğini anlatan Coşkun, "Güney ile Yumurtalık'ta çok uzun süre sohbet etme imkanım oldu. Burada Güney bana beni çok sevdiğini söyleyerek, benim kendisinin yerini alacağımı söyledi. Bana söz vermişti ben ilerde onun hayatını oynayacaktım ama Güney, elim bir cinayet sonrası cezaevine girmek zorunda kaldı" diye konuştu.

Yılmaz Güney cezaevine girdikten sonra onunla sürekli mektuplaştığını ve onu hiç yalnız bırakmadığını vurgulayan Coşkun, Yılmaz Güney gibi bir aktörün bir daha dünyaya gelmeyeceğini kaydetti.

Güney'in, 1984'de Paris'te ölümüne herkesten çok üzüldüğünü söyleyen Coşkun, "Ben 10 yaşımdan beri Güney gibi giyinir onun gibi bakar onun gibi gülerim. Vatandaşlarda beni ona çok benzetir. Ben onun sinema filmlerinde giydiği bütün kıyafetleri giyerek fotoğraf çektirdim. Güney ile beni vatandaşlar ayırt edemiyor. Benzerlik yarışmasında ödül de aldım" dedi.

En büyük hayalinin, bir filmde Yılmaz Güney'in hayatını oynamak olduğunu söyleyen Coşkun, şöyle devam etti:

"Yılmaz Güney'i oynamak çok zordur. Ama ben Güney'i oynarım. Güney'i Türkiye'de ve dünyada benden başka kimse oynayamaz. Çünkü ben onu çok iyi tanıyorum. 10 yaşından beri onu tanıyor ve okuyorum. Senarist ve yönetmenlere sesleniyorum. Yılmaz Güney gibi gülüyor onun gibi sert bakabiliyorum. Güney'i oynamak istiyorum."

Yusuf Coşkun, mütevazı tuhafiye dükkanını da Yılmaz Güney ve kendi fotoğraflarıyla süsledi. İş yerine gelen müşteriler Yusuf Coşkun ile Yılmaz Güney'i birbirinden ayırt edemiyor. Hatta Yusuf Coşkun'u Yılmaz Güney, Güney'i Coşkun sanıyorlar.

15 yıldır Yusuf Coşkun'un esnaf komşusu olan Mehmet Özbek, "Yıllardır buradayım. Dükkana her gün 10 kez girip çıkıyorum. Bu fotoğrafların hepsinin Yılmaz Güney olduğunu zannediyordum. Ancak fotoğrafların yarısı Yusuf Coşkun'a aitmiş. Çok şaşırdım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 13:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?