2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

TÜKD'den çocuk istismarı tepkisi!

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Adana Şube Başkanı Emine Varmış, cinsel tacize maruz kalan çocuklarla ilgili olarak hükümetin acilen yasaları işlevsel hale getirmesi gerektiğini bildirdi.

Yönetim üyeleriyle birlikte açıklama yapan TÜKD Adana Şube Başkanı Varmış, kız çocuklarının yanı sıra erkek çocuklarının da cinsel istismara maruz kaldığı bir ortamda kimsenin sessiz kalmaması gerektiğinin altını çizerek, "Herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Çocuklarımızın ruhsal yıkıntılardan uzak bir toplum ferdi olması için çalışmalıyız" dedi.

Çocuğun en doğal ve zorunlu hakkı olan eğitim yuvalarına giderken bile tehlike endişesi olan ailelerin, diğer yaşamsal alanlardaki psikolojik yaklaşımlarını anlamanın zor olmadığını ifade eden Varmış, şunları kaydetti:

"Ayrıca sokakta çalışan çocukların fizyolojik ve psikolojik zarar görmemesi de insanın bireysel hakları içinde değil midir? Devletin koruması altında olması gereken tüm çocuklarımızın daha fazla tehlike ile karşılaşmaması için ilgili kurumları, medyayı, sivil toplum kuruluşlarını, anne ve babaları daha fazla ilgi ve duyarlılığa çağırıyor, şiddet uygulayanlar için de yasaların daha işlevsel hale getirilmesini istiyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?