4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tuncay Özkan'a tam destek

Yeni Parti Genel Başkanı Tuncay Özkan'ın tutukluluğunun 1. yılı nedeniyle partililer, Adana adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak Özkan'a destek verdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında 27 Eylül 2008 tarihinde gözaltına alınıp 'Ergenekon terör örgütü adına faaliyette bulunmak' suçundan İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanıp Metris Cezaevi'ne konulan Tuncay Özkan için Yeni Parti Adana İl Teşkilatı adliye önünde destek eylemi yaptı.

Genel başkanları Tuncay Özkan'ın bir yıl önce gözaltına alındığını belirten Yeni Parti Adana İl Başkanı Hülya Yuvasız, "Tam bir yıl önce bugün, 'tam bağımsız, laik ve demokratik Türkiye'yi savunduğu için Mustafa Kemal'in neferi olduğu için, iktidarın faşizan uygulamalarına karşı çıktığı için Ergenekon masalıyla gözaltına alınmış, susturulmaya çalışılmıştır" dedi.

Bir insanın ömründen ve özgürlüğünden 365 gün çalındığını ileri süren Yuvasız, şunları söyledi: "Biz, Yeni Parti olarak, Türkiye'nin aydınlığının ve aydınlarımızın en verimli çağlarının hırsızlarının, yaptıklarının bedelini önünde sonunda ödeyeceklerine inanıyoruz, güveniyoruz. Biz sadece adalet istiyoruz. Geç gelen adaletin adaletsizlik olduğu bilinciyle hemen şimdi bir an önce bu hukuksuzların önüne geçilmesini talep ediyoruz."

Partililer, yapılan basın açıklamasının ardından "Vatan, namus, ahde vefa", "Ergenekon yalanı, ABD planı", "Nu mutlu Türküm diyene" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atarak İsmet İnönü Parkı'na yürüdü.

Partililer, burada İşçi Partisi'nin Ergenekon tutukluları için başlattığı imza kampanyasına destek verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 14:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?