3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Tuncel Kurtiz'e 'Usta oyuncu' ödülü

15. Altın Koza Uluslararası Film Festivali kapsamında "Türk Sinemasında Bir Usta Oyuncu" ödülü, Tuncel Kurtiz'e verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreni, Kurtiz'in sinema hayatının ve çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı.

Sinevizyon gösterisi sırasında Kurtiz gözyaşlarını tutamazken, eşi Menend Kurtiz ile salonu dolduran sinema sanatçıları ve sanatseverler, Kurtiz'i uzun süre ayakta alkışladı.

Sahneye çıkan Kurtiz, 14 yaşında Mersin'in Silifke ilçesine geldiğinde Çukurova'yı tanıdığını ifade ederek, "Daha sonra Yılmaz Güney'le tanıştım ve onunla Çukurova'da filmler yaptık. Türkiye'yi dolaştım. Türk insanını seviyorum" dedi.

Kurtiz, törenin bitiminde yaptığı açıklamada, Adana'nın kendisi için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Çünkü oynadığım en önemli filmler bu toprakların hikayeleridir, yapmak istediğim hikayeler de Orhan Kemal'in, Yaşar Kemal'in hikayeleridir. Bu topraklardan, Yılmaz Güney gibi çok önemli bir dostum oldu. Hayatımda, şair Orhan Kibar ve Yılmaz Güney iki kanat olmuşlardır. Maalesef erken kaybettik" diye konuştu.

Törene, Mahsun Kırmızıgül, Rutkay Aziz, Şemsi İnkaya, Süleyman Turan, Demir Karahan, Şerif Sezer, Selda Alkor ve Yetkin Dikinciler'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sinema sanatçısı katıldı.

AA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 08:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faruk bayram IP: 194.27.76.xxx Tarih : 6.06.2008 12:17:10

cukurova dıyorsunuz bu topraklar gercekten bereketlı toplaklar adanalılar toplagımızın degerın bırerım...