4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tunceliler'den CHP'ye siyah çelenk

TUNCELİLER DERNEĞİ'NDEN CHP ADANA İL BAŞKANLIĞI'NA SİYAH ÇELENK

Adana'da Tunceliler Derneği Adana Şubesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek CHP Adana İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 10 Kasım günü yapılan demokratik açılım görüşmelerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 1937-1938 yılları arasında yaşanan Dersim olaylarını destekler nitelikteki açıklamasına tepkiler artıyor. Tunceliler Derneği Adana Şubesi de bugün İnönü Parkı'nda toplanarak CHP Adana İl Başkanlığı önüne kadar yürüyerek Öymen'i protesto etti. Dernek üyeleri ve bazı sivil toplum örgütleri "Faşist CHP", "Katil CHP, işbirlikçi MHP" diye slogan atarak CHP İl

Başkanlığı binası önüne geldi. Burada CHP ve Öymen aleyhine slogan atan grup CHP İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Çelenk konulmasının ardından Tunceliler Derneği Adana Şube Başkanı Kafi Doğdu, yaptığı açıklamada, Onur Öymen'in TBMM'deki konuşmasında Dersim olaylarını onaylayan bir yaklaşım sergilediğini söyledi. Doğdu, Öymen'in yaklaşımının bir insanlık suçu olduğunu iddia ederek, "Dersim olaylarında yaklaşık 70 bin insan öldürüldü. Öymen bu olaylarda devletin uygulamış olduğu yöntemi terörle mücadelede örnek göstermiştir. Son günlerde atılan adımlara CHP ve MHP gölge düşürmektedir. Demokratik açılımla, yıllardır

süren kanı durdurma ümidi doğmuştur. Ancak Öymen faşist açıklamalarıyla buna gölge düşürmektedir" diye konuştu.

Doğdu, Öymen'i bu yaklaşımlarından dolayı protesto etmek için siyah çelenk bıraktıklarını, CHP'ye oy veren birisi olarak CHP'nin bu tutumundan çok rahatsız olduğunu, Öymen'in istifa etmesini istediklerini söyledi.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

TUNCELİLER DERNEĞİ'NDEN CHP ADANA İL BAŞKANLIĞI'NA SİYAH ÇELENK
TUNCELİLER DERNEĞİ'NDEN CHP ADANA İL BAŞKANLIĞI'NA SİYAH ÇELENK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 13:30:05
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 13:40:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?