30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Türbanlı öğrenci rektörü yalanladı

Adana Hipodromu’nda düzenlenen törende, bando eşliğinde geçit resminde bulunan öğrencilerden dereceye girenlere hocaları diploma ve hediyeler verirken, okul birincileri de yaş kütüğüne plaket çaktı. Konuşmaların ardından öğrenciler havaya kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

4 bin 526 öğrencinin mezun olduğu törende, İlahiyat Fakültesi’ne ait bölümde bekleyen öğrenciler arasında türban üzerine kep giyen Hadiye Ünsal dikkat çekti. Gazeteciler tarafından fotoğraf çekilen Hadiye Ünsal, adını söyledi, ancak, daha sonra haber yapılacağını öğrenince soruları yanıtsız bırakarak “Beni yazmayın” dedi.

Törende konuşan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Türk Milleti’nin tüm dünyanın kıskandığı Atatürk gibi bir lidere sahip olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

 
“Atatürk’ün bıraktığı gençlik yaşıyor. Bu gençlere, kendileri ile gurur duyduğumuzu, kendilerine ülkenin geleceği için çok güvendiğimizi belirtmek istiyorum. Memleketimizin tadını kaçıranlar, birlik ve beraberliğimizi bozmayan çalışanlar yanlış yoldadır. Bizleri bu ülkeye bağlayan, paradan, ekonomiden başka şeyler vardır. Biz, ülkemize duygusal bağlar ile bağlıyız. Biz, ülkemizi seviyoruz. Gençlerimizin ülkeleriyle bağlarını zayıflatma ve yıpratma sonucunu ortaya çıkaracak görüş ve düşüncelerden hep birlikte kaçınmalıyız.”


Rektör Prof. Dr. Akınoğlu, bugün telefonla kendisine ulaşan  dün akşamki törene bir öğrencinin türbanla katılmasına ilişkin bilgisi olup olmadığının sorulması üzerine, “Böyle bir şey olamaz. Ben geçit resminde de gördüm. Hiçbiri türbanlı değildi. Belki o kız öğrenci tören alanı dışında türban, üzerine de kepini giymiştir. Fakültede de öğrencilerimiz başı açık, türban giymeden eğitimlerini tamamlamıştır. Üniversitemizde türbanlı eğitim söz konusu değil” yanıtını verdi.

 

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül'ün, Bilkent Üniversitesi'nden mezuniyetinde türban takması kamuoyunda tartışmalara yol açmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 18:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?