4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Türbanlı öğrencilere paravan

Adana'da, Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) kayıt yaptırmaya gelen türbanlı öğrenciler, bir paravanın içinde türbanlarını çıkardıktan sonra işlemlerini yaptırdı.

Üniversitelere öğrencilerin kayıt işlemleri bu sabahtan itibaren başladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda türbanlı öğrenciler kayıt sırasında bina içine türbanlarıyla alınmadı. Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciler aldıkları kayıt numarasına göre mikrofonla çağrılarak kayıt binasına alındı.

Türbanlı öğrencilerin bina içine girmesini önlemek için binaya yaklaşık 20 metre uzaklıkta güvenlik şeridi oluşturuldu. Burada bekleyen güvenlik elamanları, türbanlı öğrencilere türbanını çıkarması konusunda uyarıda bulundu. Öğrenciler ya güvenlik önünde ya da güvenliği geçtikten sonra rastgele türbanını çıkarmaya başladı. Bunun üzerine getirilen bir paravan, güvenlik noktasının yanına yerleştirildi. Gelen öğrenciler güvenlik görevlileri tarafından yapılan ikaz üzerine türbanını paravanın arkasında çıkardı. Paravana sığmayan öğrenciler ise türbanlarını dışarıda çıkarmak zorunda kaldı.

Çukurova Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan Elif Eker, bu çağda türban dayatmasının çok mantıksız olduğunu ancak uygulamanın ısrarla devam ettiğini söyleyerek, "Biz kurala uymak zorundayız. Eğitim için türbanımızı açıp öyle kayıt yaptırıyoruz" dedi.

Bir başka öğrenci ise devletin kuralları olduğunu, üniversitede türban yasağının da bu kurallardan biri olduğunu, kendisinin da okumak için kurala uyduğunu kaydetti.

Çukurova Üniversitesi'nde bugün başlayan kayıtlar 7 Eylül 2009 tarihine kadar devam edecek. Her gün bin 400 öğrencinin kayıt yaptıracağı Çukurova Üniversitesi'ne bu yıl özel yetenek sınavıyla alınacak öğrencilerle birlikte yaklaşık 10 bin öğrenci kayıt yaptıracak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 15:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?