5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Türbelere 'ÖSS' akını

Ülke genelinde yarın yapılacak Öğrenci Seçme Sınavları’na (ÖSS) katılacak öğrenciler türbelere akın etti. Adana’da Menderes Bulvarı üzerindeki ünlü Çoban Dede Türbesi de, imtihan öncesi üniversite adaylarının akınına uğradı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte Çoban Dede Türbesi’ne öğrenciler türbe çevresinde oturup Kur’an okurken, içerde de dualar etti. Öğrenciler, yıllardır süren emeklerinin zayi olmaması için Çoban Dede’den istedikleri üniversiteyi kazanmaları için dilekte bulundu.

Çoban Dede Türbesi’nin emektar hocası Yücel Kılıçyaldır, ÖSS imtihanları arifesinde hemen her yıl binlerce gencin türbeye akın ettiğini, kimilerinin kurban kesip, bağışta bulunarak Çoban Dede’den dilekte bulunduğunu belirtirken, "Türbemize gelen öğrencilerin yüzde 70’i üniversite kazanıyor. Sonuçları öğrendikten hemen sonra da türbemize teşekkür ziyaretine gelip, elimizi öpüyor, dualar ediyorlar" dedi.

Çoban Dede Türbesi sorumlu hocası Kılıçyaldır, türbeye gelen ziyaretçileri de sık sık kutsal mekanda namaz kılınmayacağı ve sadece dua edilebileceği yolunda uyarıda bulunurken, kolu ve başı açık gelen kız öğrencilere de uygun kıyafetler vererek dua ettiriyor. Kılıçyaldır, Çoban Dede Türbesi’ne Adana dışından da gelen misafirlere türbeyle ilgili bilgi verirken, bağışlarını da Cuma günleri fakirlere dağıtmak üzere kabul ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 15:38:34
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 20:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?