4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Turist kadınlardan Türk kadına darp!

Somali uyruklu 4 kadın turist, gürültü yaparak diğer yolculara rahatsızlık verdikleri gerekçesiyle kendilerini uyaran Türk kadın yolcuyu Adana Otogarı'nda darp etti.


Edinilen bilgiye göre, Onyinyechukwu A., Latoyah Daniell, Maria Ryan ve Shelena Simone isimli 4 Somali uyruklu kadın yolcu, Hatay'dan Antalya'ya gitmekte olan yolcu otobüsüne bindi.

Somalili kadın turistler, yolculukları sırasında kendi aralarında yüksek sesle konuşup eğlenince diğer yolcular bu durumdan rahatsız oldu. Yolculuk boyunca diğer yolculara rahatsızlık veren Somali uyruklu 4 kadın, otobüsteki diğer kişiler tarafından uyarılmalarına rağmen eğlenmeye devam etti.

Bunun üzerinde otobüste seyahat eden Türk yolcular, İngilizce bilen Çiğdem Demirci'den yardım istedi. Somali uyruklu kadın turistler, kendilerini uyaran Demirci ile tartıştı. Otobüs Adana Otogarı'na geldiğinde ise Somali uyruklu 4 kadın tartıştıkları Çiğdem Demirci'yi bagajını almaya hazırlandığı sırada darp etti. Bunun üzerine diğer yolcular durumu polise bildirdi.


Olay yerine gelen otogar polisi, yabancı uyruklu kadınları otobüsten indirmek istedi ancak başarılı olamadı. Somalili turistler ellerindeki fotoğraf makinesi ve kamera ile duruma müdahale eden polisleri taciz edercesine görüntülerini kaydetti. Otogar polisi durumu yabancılar şubesine bağlı ekiplere bildirerek yardım istedi. Otogara gelen yabancılar şubesine bağlı polis ekibi de Somali uyruklu yolcuları otobüsten indiremedi.
Bunun üzerine otogara çağrılan bir kadın polis yardımıyla yabancı yolcuların indirilmesi için girişimlerde bulunuldu. Bundan da sonuç alınamadı. Otobüsteki yolcular yaklaşık 1.5 saat boyunca Adana Otogarı'nda mahsur kaldı. Birçok yolcu duruma tepki gösterdi. Somalili 4 yolcu ise uzun süren tartışmaların ardından kaldıkları yerden yolculuklarına devam etti.


Otobüsün sürücüsü İnayet Tümer, yolculuk sırasında yabancı uyruklu yolcuların çok gürültü yaptıklarını ve diğer yolcuları rahatsız ettiklerini belirtti. Tümer, yabancı yolcuların Türk yolculara hakaret ettiklerini iddia ederek, ''Yabancı yolcuları uyarması konusunda İngilizce bilen bir Türk bayan yolcudan yardım istedik. Türk yolcu, 4 Somalili ile İngilizce konuşarak diğer yolcuların kendilerinden rahatsız olduklarını belirtip gürültü yapmamaları konusunda kendileri ile görüştü. Yabancı yolcular inadına daha fazla ses çıkararak çevreye daha fazla rahatsızlık vermeye başladılar. Adana'ya geldiğimizde Somalilileri uyaran bayan yolcu otobüsten inip servis aracına bineceği sırada Somalili yolcuların saldırısına uğradı. Somalililer Türk bayan yolcuyu aralarına alıp dövdü. Türk yolcu canını zor kurtardı.''


Otobüsteki yolcular ise Somalili yolcuların diğer yolcuları yüksek sesle konuşup kahkaha atarak rahatsız ettiklerini, uyarılmalarına rağmen diğer yolcuları rahatsız etmeye devam ettiklerini ileri sürdü. Yolcular, ayrıca Somalili yolcuları uyaran Türk yolcunun darp edildiği belirtip 1.5 saat boyunca otogarda beklediklerini söyledi.
Darp edildiği iddia edilen kadın yolcunun ise servis aracı ile otogardan ayrılarak evine gittiği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 13:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?