1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Turizm haftası başladı

TURİZM HAFTASI BAŞLADI

Turizm Haftası Yumurtalık’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. Adana Valisi İlhan Atış ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, önümüzdeki yıllarda Yumurtalık’ın öneminin çok daha iyi anlaşılacağını ifade ettiler.

Sevgi Dostluk Yürüyüşü’nün ardından ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen ve Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, günün anlamını belirten konuşmalar yaptı.

Daha sonra halka hitabeden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Akdeniz’in incisi, liman kenti Yumurtalık’ın önümüzdeki yıllarda bütün dünyanın ilgisini çekeceğini söyledi.

Konuşmasında Yumurtalık halkına söz veren Başkan Vekili Aldırmaz, "Sayın Valimizin talimatıyla bundan böyle Yumurtalık’a daha sık geleceğiz. Valilik Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi olarak Yumurtalık’la protokol yapıp etkinliklerinize her türlü desteği vereceğiz. Yolların bakımı başta olmak üzere ilçemizin sorunlarının çözümü konusunda yanında olacağız. Yumurtalık halkı bilsin ki, Büyükşehir Belediyesi sizin yanınızdadır" dedi.

Adana Valisi İlhan Atış da, Yumurtalık’ın gerçekten Adana’nın incisi olduğuna inandığını vurgulayarak, "Karataş’la birlikte Adana’ya çok para kazandıracağını biliyoruz. Para kazandırılmasında her iki güzide ilçemiz baş rolü oynayacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Jandarma Komutanımızla, vali yardımcılarımızla, emniyet müdürümüzle, daire müdürlerimizle sizleri selamlıyoruz. Yumurtalık’ın değerlerini iyi tanıtabilirsek, Kahramanmaraş, Gaziantep, Niğde ve Karaman’ın sayfiye yeri olabilir. Bunu başarabilirseniz çok para kazanırız. Para kazanırsak yaşam kalitemiz artar, çocuklarımızı daha iyi okullarda okutabiliriz. Bunu turizmle başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra çocuklar şiir okudu, halk oyunları ekipleri çeşitli gösterilerde bulundu. Vali Atış, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ile diğer yetkililer tekneyle geziye çıktı. Ardından Yumurtalık Kalesi gezildi. El sanatları sergisi açıldı, misafirlere Yörük çadırında ikramda bulunuldu. Büyükşehir Belediye Bandosu Turizm Haftası’na ayrı bir renk kattı.

TURİZM HAFTASI BAŞLADI
TURİZM HAFTASI BAŞLADI
TURİZM HAFTASI BAŞLADI
TURİZM HAFTASI BAŞLADI
TURİZM HAFTASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2011 Cuma 15:05:05
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 16:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?