2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Türk Amerikan Derneği 57 yaşında

ADANA TÜRK AMERİKAN DERNEĞİ 57 YAŞINDA

Avrupa Dil Portfolyosu (ELP) standartlarında verdiği İngilizce eğitimiyle Adana’nın ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasına ve dış dünyaya açılmasında da önemli katkılar sağlayan Adana Türk Amerikan Derneği (TAD) 57. yaşını kutluyor.

Adana’da 1954’den günümüze kadar tam 57 yıldır kaliteli dil eğitiminin en önemli adresi durumuna gelen ve nesilden nesile yetiştirdiği öğrencileri bugün yurtiçi ve dışında önemli mevkilerde bulunan TAD, aradan geçen süre içerisinde bölgenin sosyoekonomik gelişimine de önemli katkılarda bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Naci Gülalp, TAD’ın 57. yaşına ulaşması dolayısıyla yaptığı açıklamada, günümüze kadar herhangi bir kar amacı gütmeksizin verilen İngilizce eğitiminde, yalnızca teorik bilgilendirmeyle kalmayarak, her öğrenciyi konuşturmaya yönelik bir sistem olan iletişimsel eğitim metodunu uyguladıklarını söyledi.

Eğitimin başlangıç düzeyinden itibaren ana dili İngilizce olan yabancı öğretmenlerle desteklendiğini, böylelikle öğrencilerin gramer dışında pratik yapma imkanı da bulduklarını belirten Gülalp, TAD’dan mezun olan veya orta seviyede eğitim alan öğrencilerin çok iyi şekilde İngilizce konuşabildiklerini söyledi.

Gelişen ulaşım ve iletişim araçları ile dünyanın küreselleştiği günümüzde, bu duruma paralel olarak dil bilen nitelikli insanlara da büyük ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Gülalp, “Günümüzde yabancı bir dili, hatta ikinci dili öğrenmenin bireysel, ekonomik, siyasal ve toplumsal birçok faydaları bulunmaktadır. İnsanın anadilinden farklı yeni bir dil öğrenmesinin bireyin bilimsel konularda gelişmesine çok olumlu etkileri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bilimsel araştırmaların ortaya koyduğu bir diğer sonuç ise, birden fazla farklı dil bilen öğrencilerin dil bilmeyen arkadaşlarına göre çeşitli test ve sınavlarda daha başarılı olduklarıdır. Bu öğrenciler karşılaştıkları çeşitli olaylar karşısında daha eleştirel düşünebilmekte, farklı alternatifleri değerlendirebilmekte, yeni çözümler üretebilmekte, bir konuya daha çok odaklanabilmekte ve akademik hayatlarında daha başarı göstermektedirler. Sadece bu sonuçlar bile yabancı dil bilmenin kişinin bilimsel gelişimi ve başarısı için çok önemli bir faktör olduğunu ortaya koymaktadır. Yüzyılın en büyük teknolojik yeniliği olan internet dünyasında farklı coğrafyalardaki insanlarla iletişim kurmak isteyen insanlarımızın dil bilmemesi artık kabul edilememektedir. Bu alanda da kuşkusuz tüm diller önem taşımakla birlikte İngilizce’nin önemi artık yadsınamaz bir gerçektir” dedi.

Dil eğitiminin önemi giderek artarken, eğitimi veren kurum, kuruluş ve firmaların niteliklerinin de sorgulanması gerektiğini belirterek vatandaşlara uyarıda bulunan Gülalp, son zamanlarda hızla artan dil kursları sayesinde, dil eğitimi almayı düşünenlerin kafalarının da karıştığını belirtirken “Bu durumdaki vatandaşlarımız, piyasada yabancı dil eğitimi verdiğini iddia eden ve ana hedefi karlılık olduğundan eğitimi ikinci plana alan firmalara yöneldiklerinde dil eğitiminde istedikleri başarıyı maalesef yakalayamamaktadırlar” diye konuştu.

TAD’ın kuruluşundan günümüze kadarki gelişim süreci içerisinde, yaratıcı düşünceyi geliştiren ve destekleyen bir eğitim-öğretim atmosferi yaratarak bölgemizde 7 yaşından 70 yaşına kadar eğitim veren güzide bir kurum haline geldiğini vurgulayan Gülalp sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adana Türk Amerikan Derneği olarak kaliteli eğitim ilkesinden taviz vermeksizin 57. yaşımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçteki en büyük gurur ve sevinç kaynağımız yıllar önce İngilizce eğitimi verdiğimiz öğrencilerimizin, bugün çocuklarının ve torunlarının da bizi tercih etmesidir. Bu sonuç, verdiğimiz eğitimin doğru olduğunun en önemli göstergesini oluşturmaktadır. Türk-Amerikan Derneği olarak, az mevcutlu akıllı sınıflarımızda son teknolojik donanımlarla görsel, işitsel ve zengin içerikli interaktif eğitim eğitim olanaklarıyla başlangıç düzeyinden ileri düzeye kadar tüm seviyelerde ve yabancı hocalar ile pratik imkanı da sunarak kursiyerlerimize en kaliteli hizmeti verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dil eğitimi alma düşüncesinde olan öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız, taa-adana.org.tr sitesini ziyaret edebilir veya 0322. 453 47 73 numaralı telefonumuzu arayarak ayrıntılı bilgi alabilirler.”

ADANA TÜRK AMERİKAN DERNEĞİ 57 YAŞINDA
ADANA TÜRK AMERİKAN DERNEĞİ 57 YAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 16:09:04
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 16:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?