30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Türk Eğitim-Sen'den fakslı eylem

Türk Eğitim-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Gezer, yapılan toplu görüşmelerden bir sonuç çıkmamasının kamu çalışanlarını çok üzdüğünü belirterek, "Gerginlikler yaşanmasını istemiyoruz. Bakanlar Kurulu beklediğimiz oranın altında bir zam açıklarsa, her türlü eylemi meşru göreceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi.

Gezer, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, 15 Ağustos 2007 tarihinde başlayan toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının kamu çalışanlarını üzdüğünü belirtti. Gezer, "Kamu işçilerine 140 YTL zam veren hükümet, en düşük devlet memuru maaşına 85 YTL, ortalama devlet memuruna ise 95 YTL zam teklif etmiştir. Sosyal gruplar arasında çifte standart ortaya koyan bu anlayışı kamu çalışanları adına şiddetle kınıyoruz. Biz ülkemizin yeni gerginlikler yaşamasını asla istemiyoruz. Ancak Bakanlar Kurulu beklediğimiz oranın altında bir zam açıklarsa, her türlü eylemi meşru göreceğimizin bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

Maliye Bakanlığı'nın bir genelge yayımlayarak 5 Ekim'de vermeyi kararlaştırdığı çalışanların maaşlarını 10 gün önce vermesinin bir anlam taşımadığını belirten Gezer, "Bu kararla, aldığı maaşla 30 gün bile geçinemeyen kamu çalışanlarına 41 gün geçinme mecburiyeti getirilmiş ve kamu çalışanlarının içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı daha da artırılmıştır. Biz hükümetin avans olarak verdiği ücreti, 1 maaş tutarında bayram ikramiyesine dönüştürmesini istiyoruz" dedi.

Türkiye genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilmek üzere fakslı eylem yaptıklarının altını çizen Gezer, basın toplantısının ardından Başbakanlık'a, erken verilmesi düşünülen maaşların ikramiyeye dönüştürülmesi için faks çekti.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 15:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?