4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Türk-İş’ten saldırıyı protesto

TÜRK-İŞ’TEN SALDIRIYI PROTESTO

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk İş) 4. Bölge Temsilciliği üyeleri, Tekel işçilerinin Ankara’da yaptıkları eylem sırasında polis tarafından saldırıya uğramalarını protesto etti.

Türk-İş 4. Bölge Temsilciği önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup sloganlar atarak Tekel işçilerine destek verdi. Grup adına bir açıklama yapan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Tekel işçilerinin haklarını aradığını ancak teröristlere dahi yapılmayan bir müdahale şekline maruz kaldıklarını öne sürdü. İşçilerin yanı sıra bir de Tek Gıda İş Genel Başkanı ve Türk İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel’in dün akşam saatlerinden itibaren gözaltına alındığını belirten Gülnar, "Yapılan yanlışlıkların düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

Tekel’in ayakta durması için ömrünü vermiş işçilerin geleceğinin Küresel Sermaye ve IMF’den alınan talimatlarla hiçe sayıldığını söyleyen Gülnar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tekel fabrikalarında özelleştirme öncesi istihdam artacak, daha çok işçi çalışacak diyenler bugün değil fazla işçi çalıştırma ortada fabrika bırakmamışlardır. Tekel işçilerinin verdiği mücadele Türk-İş mücadelesidir, tüm işçilerin mücadelesidir. Yatarak para kazanma dönemi bitti diyen başbakanımızı ve hükümetimizi görev başına davet ediyoruz. Tekel işçilerinin bu haklı taleplerine bir an önce cevap versinler yoksa bu direniş asla bitmeyecektir. Biz bugüne kadar yatmadık bundan sonrada yatmayacağız.”

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

TÜRK-İŞ’TEN SALDIRIYI PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 14:43:01
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 14:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?