5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Türk Kamu-Sen: AİHM, insan haklarına darbe vurdu

Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Türk Kamu-Sen) Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, terörist elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanmasına yönelik Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği kararın insan haklarına indirilen ağır bir darbe olduğunu söyledi.

Konfederasyona bağlı sendikaların il düzeyindeki temsilcileriyle birlikte İnönü Parkı’nda basın açıklaması yapan Kamil Köse, AİHM’nin verdiği kararın asla kabul edilemez olduğunu belirtti.

Öcalan için 1999’da yapılan ve kurum olarak kendilerinin de müdahil olarak taraf olduklarını hatırlattığı mahkemenin adil ve şeffaf olarak yerine getirildiğin ifade eden Köse, "Yüreğine taş basan şehit aileleri bir kez daha yıkılmıştır. Terör örgütü elebaşısını neredeyse serbest bırakmak için doğum sancısı çeken Avrupa’nın bu tavrı, büyük bir aymazlık, tarihi bir hata ve insan haklarına vurulan ağır bir darbedir" dedi.

Türkiye’nin bu noktaya gelmesinin "AB aşkı yüzünden" olduğunu savunan Türk Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse, "İçişlerimize karışmayı adet haline getiren Avrupa, her talebini emir olarak telakki etmeyeceğimizi artık öğrenmelidir. Bilinmelidir ki, dışarıdan dayatmalar, gün gelecek geri püskürtülecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 18:00:50
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 11:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?